MónTerrassa
Vosaltres heu fet possibles els casals d’estiu: gràcies!
  • CA
Un dels casals d'estiu de Terrassa aquest 2020
Un dels casals d’estiu de Terrassa aquest 2020 | Joventut

!--akiadsense-->

Quatre mesos de pandèmia, més de dos mesos de confinament total per a la infància i el jovent menor d’edat, tres mesos sense l’escola i el fora escola presencials… Enmig de tota aquesta situació i d’una pandèmia mai viscuda, les entitats de lleure heu tornat a omplir l’estiu de Casals per als nens i nenes de la ciutat. Només puc dir: gràcies, gràcies i gràcies.

La COVID-19 ens està posant a prova en molts sentits, a nivell personal, col·lectiu i social. També a l’organització dels Casals d’estiu que, no ho negarem, no ha estat fàcil -permeteu-me agrair també la immensa feina que ha fet l’equip tècnic de l’Ajuntament per fer-los possibles-. Ara bé, malgrat totes les incerteses i dificultats, ho teníem molt clar des del primer moment: aquest estiu més que mai calia garantir el dret al lleure i retrobar espais compartits i educatius per als nens i nenes amb les mesures de prevenció necessàries. No era l’opció fàcil, però sí la lògica des del convenciment que no ens podem permetre prescindir de la feina educativa i per a la igualtat d’oportunitats que feu el món del lleure a l’estiu.

La qualitat de la tasca que feu any rere any les entitats de lleure terrassenques és indiscutible però, malauradament, massa sovint poc reconeguda socialment. Aquest any totes vosaltres heu tornat a demostrar del que sou capaces, sent les primeres en entomar un repte majúscul enmig de la pandèmia i demostrant una capacitat d’adaptació a l’alçada de la situació.

Enguany, Ajuntament i entitats, hem fet un esforç per fer que aquest estiu fos +Estiu que mai. Un estiu integrat, més equitatiu i enriquit. Un estiu inclusiu, que no deixés fora cap nen o nena per motius econòmics o per necessitats de suport. Un estiu que conjugués els Casals unificats de juliol a setembre amb un catàleg d’activitats educatives, culturals, emocionals, esportives… que els complementessin i enriquissin, contribuint a construir un itinerari educatiu al llarg i ample de la vida. En definitiva, un estiu que ha de ser la primera pedra cap a un nou model que posi a ulls de tothom l’educació en el lleure al lloc on li pertoca: en els imprescindibles per al creixement personal, emocional i educatiu d’infants i joves, per a la construcció d’igualtat d’oportunitats durant tot el curs i per fer més equitatiu un espai d’inequitat com és l’estiu. Un nou model que, com no podria ser d’una altra manera, construirem amb vosaltres, les entitats.

Durant el mes de juliol, monitors i monitores heu fet una tasca brutal d’adaptació a noves maneres de fer, de relacionar-vos amb els infants i de jugar. Una tasca que feu cada any d’una manera excel·lent, però que aquest any té un mèrit afegit. El meu profund agraïment a tots i totes vosaltres. Sense vosaltres aquest estiu no hagués estat possible. Tot i que el mes de juliol ja s’acaba, els casals duraran encara tot l’agost i les setmanes de setembre abans que comenci el nou curs. Un mes i mig per endavant amb la incertesa de l’evolució de la situació sanitària. Tota la meva força i coratge; amb la vostra dedicació, esforç i il·lusió esteu fent possible un estiu excepcional.

30 Casals organitzats per 20 entitats i 300 monitors i monitores per a 3.000 nens, nenes i joves. 300 joves que heu estat i estareu al peu del canó, des de la primera línia, assumint la responsabilitat de ser els primers a fer-ho durant la pandèmia i posant els drets dels infants per davant de tot. És un orgull i una sort per la ciutat poder comptar amb tots i totes vosaltres. Gràcies una altra vegada, vosaltres també us mereixeu un llarg aplaudiment per part de Terrassa.

Ona Martínez Viñas

Regidora d’Infància i adolescència, Joventut, Adultesa i famílies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa