MónTerrassa
Guerrero: “No tenim por d’un Estat antidemocràtic i repressiu”
  • CA
Membres d’ERC Terrassa en l’acte d’homenatge a les víctimes de 1713 a Terrassa | L.T.

!--akiadsense-->

Aquest dimarts, dia 5, ERC ha dut a terme el tradicional acte de commemoració del saqueig i incendi de la vila de Terrassa a mans de les tropes borbòniques de Felip V el 4 de setembre de 1713. Els republicans han retut homenatge a totes aquelles persones que van perdre la vida defensant la ciutat.

Oriol Guerrero, portaveu de les JERC Terrassa, ha manifestat que “avui retem homenatge a aquelles persones que no van defallir” i ha recordat que “ara és l’hora i el moment de deixar enrere la dictadura de la por”. El republicà, davant la convocatòria imminent de l’1-0 ha subratllat que “no tenim por davant d’un estat antidemocràtic i repressiu” i ha afegit que “l’1-0 posaré un sí per un país solidari i de terra d’acollida”. Guerrero ha sentenciat “no deixarem que ens prenguin mai més ni la veu ni el vot”.

Per la seva banda Xènia Albà, secretària de xarxes d’ERC Terrassa, ha recordat que el d’avui és un “acte d’amor i de memòria cap a aquelles persones que van defensar Terrassa i van donar la vida per uns ideals” i ha exclamat que “davant les amenaces, un somriure, perquè lluitem per un dret fonamental com és la llibertat d’expressar-nos”.

Bernat Picornell amb Oriol Guerrero i Xènia Albà, a la Casa del Poble | L.T.

!--akiadsense-->

Finalment, Bernat Picornell, senador per ERC, ha reconegut que estem vivint “dies complexos, de molts nervis, i per això ens cal serenitat i calma. Estem fent una partida d’escacs, i l’obertura de Catalunya està sent tranquil·la, amagant algunes cartes mentre que la de l’Estat està sent ràpida i barroera, volent matar a la primera. Però tranquils”. El republicà ha apel·lat a una gran mobilització per al proper 1 d’octubre i ha puntualitzat que “l’1-0 el farem possible entre tots i totes, com van fer aquells que van defensar les nostres viles el 1713”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa