MónTerrassa
La Guàrdia Civil va condecorar els Mossos que van protegir Unipost
  • CA
Escorcoll Guàrdia Civil a Terrassa | Cristóbal

!--akiadsense-->

Vuits i nous… i cartes que no lliguen. Així es pot definir un dels detalls que ha explicat el comissari Ferran Lòpez, en la seva testifical d’avui al judici contra la cúpula d’Interior, a l’Audiència Nacional. Segons ha narrat l’actual adjunt a la Prefectura del cos, la Guàrdia Civil va condecorar les unitats d’ordre públic que van actuar a l’escorcoll d’Unipost el 19 de setembre de 2017.

Precisament, aquella actuació a càrrec de l’institut armat, va ser el primer dispositiu que va encetar una cadena d’escorcolls a l’endemà i que ha acabat amb peticions de rebel·lió i sedició per al Major Josep Lluís Trapero i la cúpula d’Interior. En aquella perquisició la Guàrdia Civil va comissar les targetes censals pels integrants de les meses del referèndum.

Guàrdia Civil i Mossos fent un cordó amb els manifestants a Unipost Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Un cop amb el botí comissat, els agents de la Benemèrita van tenir problemes per poder sortir. Una situació que va obligar a demanar suport d’ordre públic dels Mossos que van desallotjar els manifestants, no sense polèmica. L’actuació dels Mossos va ser reconeguda per la mateixa Guàrdia Civil. Segons Lòpez, “els van lliurar una placa de reconeixement per aquella actuació”. Els van condecorar.

Per reblar el clau, el comissari ha recordat que el Coronel de la Guàrdia Civil, Mariano Martínez, no li va fer “cap retret de l’actuació”. De fet, Martínez era el número dos del llavors cap del cos a Catalunya, l’actual tinent general Ángel Gozalo, era qui li podia haver dit alguna cosa o crítica perquè era l’home que controlava els operatius del terreny. La condecoració topa amb l’acusació permanent per part de l’Estat de manca de col·laboració de la policia catalana amb les forces i cossos de seguretat espanyols per impedir el referèndum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa