MónTerrassa
El govern nega que hagi censurat la mostra de fotografia eròtica de Gordillo
  • CA

Davant de l’acord de Junta de Portaveus en favor de la llibertat d’expressió i artística als espais municipals de Terrassa, a proposta de la CUP i aprovat a la darrera Junta de Portaveus amb els vots de TeC, ERC i PDeCAT, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Terrassa ha emès un comunicat en què vol aclarir de “manera categòrica que mai s’ha censurat, des de la regidoria de Cultura, cap artista pel contingut de les seves obres i que mai ha considerat el criteri de la nuesa com a un element que fereixi la sensibilitat”.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, afirma que “l’Ajuntament de Terrassa ha defensat i defensarà sempre la llibertat de creació dels i les artistes de Terrassa, incloent la fotografia eròtica com a element discursiu propi de les arts, i continuarà oferint els espais públics i les sales i equipaments municipals amb les mateixes condicions i igualtat d’oportunitats per a tothom”.

Segons Aguado, amb aquesta proposta “una vegada més la CUP ha construït una mentida i lamentablement alguns grups municipals s’hi han sumat sense contrastar aquestes afirmacions. Continuarem defensant la llibertat d’expressió malgrat que algú, de manera particularment interessada, vulgui tergiversar, amb afirmacions que no són certes, la feina feta des del Servei de Cultura: una tasca que és modèlica i referent en el sector de les arts visuals”. De la mateixa manera, l’Equip de Govern municipal nega categòricament que mai s’hagi censurat l’obra del fotògraf Manu Gordillo per part del Servei de Cultura. I ho argumenta dien que l’autor va realitzar una exposició al Casal Cívic de Can Parellada, el 2009.

El Govern municipal vol recordar que fins fa pocs dies hi havia un acord perquè l’artista exposés la seva obra a la Casa Soler i Palet entre el juliol i l’agost d’enguany. El propòsit del Servei de Cultura en aquest cas, com es fa en tots els projectes que s’han d’exposar, era fer “una tasca de tria, acompanyament, assessorament i curació, que inclou la construcció d’un relat social que serveixi de fil conductor a l’exposició”. En cap moment, des del Servei de Cultura, diuen, “es va proposar cap mena de canvi de les fotografies presentades per l’autor per ser exposades”. I afirmen que “fa uns dies l’artista va decidir, de manera unilateral, exposar en dependències no municipals, i així ho va comunicar al Servei de Cultura, que té registrada una llista d’espera de dos anys per exposar a la sala de la Casa Soler i Palet. Aquesta decisió ha provocat una alteració del calendari d’exposicions de la sala i que altres artistes no hagin pogut programar-hi exposicions en aquelles dates, atès que la sala estava compromesa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa