MónTerrassa
El govern pren mesures per millorar la neteja i recollida de residus a Terrassa
  • CA
El camió d'Eco-Equip recollint la brossa acumulada al voltant dels contenidors
El camió d’Eco-Equip recollint la brossa acumulada al voltant dels contenidors | Eco-Equip

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa va celebrar aquest dilluns, 20 d’abril, una reunió ordinària de forma telemàtica, de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat. En el torn de precs i preguntes, el portaveu del PSC, Marc Armengol, va demanar saber quins recursos humans disposa en aquests moments Eco-Equip i la valoració del govern davant de les queixes que hi ha per la manca de neteja -afegida a l’incivisme, al voltant de les bateries de contenidors.

La tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, va reconèixer als portaveus de l’oposició que “els primers dies van ser molt durs, vam començar a tenir algun positiu i vam haver de lamentar la mort d’un dels treballadors. La plantilla estava intranquil·la i es va decidir fer reestructuracions”. Des del govern es va optar per confinar a casa un 43% de la plantilla, per tal d’assegurar que en casos de possibles baixes o quan sigui el moment de tornada a la normalitat, hi hagi prou treballadors sans. Justament, aquest percentatge correspon, en bona part, els conductors dels camions petits que realitzen l’escombrat al voltant dels contenidors, ja que es volia assegurar que hi hagués prou conductors “sans” en cas de necessitat.

Melgares va raonar que activar els treballadors que es dediquen a fer l’escombrat de les bateries suposaria “incomplir els criteris de salut laboral, ja que han d’anar 2 o 3 persones juntes. Aquesta és la principal dificultat que ens trobem si volem activar més plantilla”. Com a alternativa, Eco-Equip està reforçant amb camions petits la recollida d’escombraries que realitzen els camions més grans, “és però només una persona, i per tant el radi d’acció és limitat i anem més lents”.

Obrir deixalleries

L’executiu local afirma que és conscient que des de Setmana Santa s’ha incrementat el volum de residus, així com de forma més preocupant els voluminosos. “Hem valorat que els camions petits passin a recollir també aquestes deixalles”, per tal de combatre el que és considerat ara mateix una mostra d’incivisme greu, ja que des de l’Ajuntament es va demanar al màxim de responsabilitat en no llençar mobles, electrodomèstics i objectes durant el Decret d’Alarma. A aquest incivisme si ha afegit una onada de contenidors cremats durant diversos dies en diferents barris, especialment a Can Boada, Ca n’Anglada i Ca n’Aurell que no tenen aparent explicació.

El tancament de les deixalleries mòbils i de Can Barba i Can Casanoves, i el relaxament en el confinament però, ha fet que aquestes deixalles es comencin a acumular al voltant dels contenidors. El govern busca la manera de solucionar-ho sense obrir encara aquests equipaments. “Obrir les deixalleries suposaria incrementar la fluctuació de persones, en molts casos senzillament com a excusa per sortir de casa. A més, tenim personal de risc treballant en aquests equipaments, i volem evitar al màxim que estiguin exposats a contraure el coronavirus”, ha manifestat Melgares. Sí que s’està avaluant treure la deixalleria mòbil per evitar que la gent es desplaci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa