MónTerrassa
El govern espanyol retalla 2,5 milions d’euros en polítiques d’ocupació a Terrassa
  • CA
Edifici de Foment de Terrassa
Edifici de Foment de Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El Govern de Terrassa lamenta la decisió del Govern espanyol de retallar en un 55% els fons destinats a polítiques d’ocupació a Catalunya. Això podria arribar a suposar una reducció de més de 2 milions i mig d’euros als programes desenvolupats a Terrassa per a la inserció laboral.

El mateix dia que es coneixen les dades de l’atur del mes de març, amb un increment de 686 persones aturades més a Terrassa respecte el mes anterior, el Govern municipal lamenta que el Ministeri de Treball del Govern espanyol hagi fet públic a través de la Conferència Sectorial la retallada de més de 215 milions d’euros dels fons destinats a les polítiques actives d’ocupació. La decisió deixa en tan sols 173 milions d’euros els diners a repartir entre tot Catalunya per programes d’ocupació, un 55,3% menys respecte l’any anterior. Això podria arribar a suposar, d’acord amb els recursos que rep actualment l’Ajuntament de Terrassa, fins a 2,5 milions d’euros menys per al foment de l’ocupació a la nostra ciutat.

La mesura preocupa especialment el Govern municipal en un moment en el qual s’està treballant per desenvolupar solucions en benefici de totes les persones treballadores afectades per les conseqüències laborals que es derivin de la pandèmia del Covid-19. Les xifres de l’atur del mes de març, amb 14.783 persones aturades i un increment d’un 5 % de desocupats al mes de març, situa la taxa de desocupació a la ciutat en el 13%. Aquestes són dades que preocupen al Govern municipal, més encara tenint en compte que d’acord amb el sistema de comptabilització estatal, aquesta xifra no inclou les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO’s).

En aquest sentit, des de Terrassa se sol·licita al Govern espanyol reconsiderar la mesura i tenir en compte el paper dels municipis i la política local en el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació per reactivar el mercat de treball i la necessitat d’incrementar recursos al respecte, no de retallar-los.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa