MónTerrassa
A la recerca d’un Portal de l’Àngel a Terrassa
  • CA
El carrer Major de Terrassa, centre comercial de la ciutat
El carrer Major de Terrassa, centre comercial de la ciutat | L.T.

!--akiadsense-->

Isaac Albert, tinent d’Alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i projecció de ciutat, ha explicat a Món Terrassa com veu el futur del Portal de sant Roc. “Tenim un informe que diu que cau, i de forma contundent. Dues persones per metre quadrat no haurien de passar-hi. Per aquest motiu es tanca i s’hi fan obres d’urgència”, explica el republicà que afegeix que “tenim un estudi demanat que ens dirà què podem fer-hi. Ara bé, la voluntat inicial és connectar els dos pàrquings soterrats”.

Sobre el projecte de connexió dels dos aparcaments soterrats, Albert reconeix que “no és un caprici ni una proposta d’ERC. Una altra cosa és que puguem fer-ho. Si tu vols que l’illa de vianants creixi, és fonamental. Necessites treure els cotxes de la plaça Vella i del carrer Major“. I és que pel tinent d’alcalde la “connexió té a veure amb crear un gran eix comercial, cívic i social des de la Mútua-avinguda de Jacquard fins a la plaça del Progrés. Gutemberg podria ser també per a vianants, i fins i tot arribar fins a Faraday”, apunta.

Per al tinent d’alcalde, seria una de les grans transformacions urbanes de Terrassa. Es proposa un canvi de concepte. La via neix al voltant del castell i d’una plaça, i s’expandeix de manera concèntrica, a diferència d’altres municipis, com Sabadell, que ho fan de manera linial. El dibuix originari fa, diu Isaac Albert, que la circulació de vehicles sigui complicada. El regidor afirma que si es fa l’actuació es passarà a gaudir d’un gran eix est-oest i “que vertebra”.

“La connexió dels dos pàrquings és estratègica. Ens donaria un eix comparable al Portal de l’Àngel de Barcelona. I no exagero. Tindríem el que cap altra ciutat té”. I davant de les crítiques que les mesures lligades a la “revolució verda” perjudiquen la mobilitat, ressalta que “això no va en contra del cotxe. Però sí que ara, ha de deixar de ser el protagonista. El centre comercial de Terrassa s’ha quedat petit i cal ampliar-lo. És una transformació molt important“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa