MónTerrassa
Generalitat i Ajuntament reprenen la comissió bilateral amb deures pendents

Aquest dimecres, 18 de maig, ha tingut lloc una reunió de la Comissió Mixta Generalitat – Ajuntament de Terrassa amb la taula plena de deures pendents. Després de dos anys de la primera reunió (febrer de 2020) i anunci d’aquestes trobades bilaterals, el Palau de la Generalitat ha tornat a acollir una trobada exclusiva entre les dues institucions, per continuar treballant amb tots aquells projectes que ja havien estat tractats o mencionats en la cita anterior.

Des de la Generalitat, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha agraït “la predisposició al treball conjunt i cooperatiu” mostrat des de l’Ajuntament de Terrassa i ha destacat que “el camí de millora s’ha de fer plegats”. La consellera, a més, s’ha compromès a “mirar de trobar solucions i adquirir els compromisos necessaris» per a tirar endavant els projectes prioritaris pel municipi de Terrassa.

Per la seva part, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’ha mostrat satisfet per recuperar les trobades amb la Generalitat en la Comissió Mixta, ja que “referma el compromís d’ambdues parts per treballar per al desenvolupament de la ciutat, però també de Catalunya, en un marc de cooperació a curt, mig i llarg termini”. En aquest sentit, a més, per a l’alcalde la reunió ha servit per “posar damunt la taula i treballar conjuntament diferents projectes de la ciutat en camps com la salut i l’atenció primària, el benestar social, amb projectes residencials per a gent gran i persones amb capacitats diverses, inversions en equipaments esportius, seguretat, o mobilitat i infraestructures, entre d’altres”.

Comissió mixta entre Generalitat i Ajuntament de Terrassa | Rafel Casanova BCF

CUAP i residència de Sant Pere Nord

La salut és un dels àmbits on hi ha més novetats i també més comptes pendents. En els darrers mesos s’han fet diversos anuncis, com la posada en marxa del CAP Can Roca, prevista per al mes de setembre. També el futur CUAP, per a l’any 2023, un equipament que encara té pendent el tràmit per decidir en quins terrenys s’ubicaria -terrenys que s’han ofert des de l’Ajuntament-. D’altra banda, també s’ha plantejat ampliar la cobertura d’urgències fins a les 12 de la mitjanit al CAP Rambla, mentre el CUAP no és actiu.

Un dels altres anuncis que va fer darrerament la consellera de Drets Socials va ser la construcció de la residència i centre de dia per a la gent gran al barri de Sant Pere Nord. També la reforma i adequació dels espais de la Residència Mossèn Homs. En aquesta trobada bilateral, la Generalitat ha reafirmat el compromís que es tirin endavant segons el calendari previst: 2025 la residència en funcionament i segon semestre de 2023, inici de les obres a Mossèn Homs. Un altre dels temes tractats ha estat la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i alta dependència.

Rieres i Equipament de Can Jofresa

Més enllà de la salut, des de l’Ajuntament també han volgut posar èmfasi en la necessitat de definir una estratègia conjunta per millorar la seguretat i el model de condicionament de les rieres de la ciutat. Es crearà un nou espai de treball transversal entre les dues institucions per desenvolupar el projecte de transformació.

La creació de dos centres integrals de Formació Professional especialitzats a Terrassa; la concreció dels compromisos d’inversions en equipaments esportius, amb la confirmació de la reforma de l’equipament socioesportiu de Can Jofresa, també han estat tractats. Pel que fa al Parc Audiovisual de Catalunya i el seu paper en el Hub Audiovisual, així com la participació activa en el Projecte de Catalunya Media City que lidera l’ICEC, s’ha refermat el paper protagonista de Terrassa en el projecte per ser ja un referent consolidat en aquest camp.

Seguretat i Zona 2

La Comissió Mixta no s’ha oblidat de parlar de temes de seguretat, on s’ha insistit en la necessitat de treballar per a l’increment de nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra a Terrassa i a la seva àrea d’influència. L’alcalde també ha aprofitat per recordar el greuge que pateix la ciutat en les tarifes ferroviàries, i que s’espera que millori amb la posada en marxa, a curt termini, de la T-Mobilitat.

Per últim, quant a la construcció i posada en funcionament de l’Institut Escola Sala Badrinas, s’ha confirmat l’interès compartit per intentar agilitzar els tràmits el màxim possible per a que el centre sigui una realitat l’abans possible i que es puguin iniciar les obres de construcció.

Comissió mixta entre Generalitat i Ajuntament de Terrassa | Rafel Casanova BCF

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ciutadà a maig 19, 2022 | 08:06
    Ciutadà maig 19, 2022 | 08:06
    Ja ho sabeu: si voleu resoldre un problema anomeneu una persona, si no el voleu resoldre anomeneu una comissió. La cosa està claríssima.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa