MónTerrassa
Podem tanca primàries a 5 grans ciutats amb llistes de consens
  • CA
Podem Catalunya ha celebrat el seu procés de primàries a cinc grans ciutats catalanes, –L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa (Barcelona), Girona i Tarragona- i, a totes elles, s’han imposat “llistes de consens”, han explicat a Europa Press fonts de la formació.

Aquest procés de primàries era extraordinari per a ciutats de més de 100.000 habitants que ho havien sol·licitat, ja que el procés de primàries ordinari per a aquest tipus de ciutats, per a les mitjanes i petites, està previst per a gener. Aquest procés exigia de verificació per DNI per poder votar a través de la plataforma telemàtica de la formació habitada, i hi han participat 679 inscrits, una xifra que fonts del partit consideren “un èxit”. També celebren que en tots els casos s’hagin presentat llistes de consens, en alguns municipis es va presentar una sola llista i on se’n presentaven dues, es va arribar a acords per fondre-les i presentar-se conjuntament.

Com és habitual, en les primàries de Podem s’ha utilitzat el sistema ‘Desborda’ pel qual el cap de llista recull directament vots i la resta de la llista es vota un a un a través d’una puntuació i així no es vota una llista “en planxa” designada per la direcció del partit -una espècie de primàries directes-. A la majoria d’aquests municipis Podem hi anirà en coalició amb CatComú, així, quan es creuin les llistes d’ambdues formacions, es respectarà l’ordre de llistes d’aquestes primàries; si Podem es presentés en solitari, les llistes de les seves primàries serien les que directament anirien a les eleccions, encara que no es preveu aquest escenari en gaires municipis.

De cara a les primàries de gener pot haver-hi candidatures de Podem que s’uneixin a diverses formacions perquè CatComú no hagi aconseguit conjuminar en el municipi a les forces d’esquerres amb les quals es vol presentar, però “en la majoria de casos” només hi haurà dos processos de primàries: les de Podem i les de CatComú que, una vegada celebrades, es creuaran sobre la base de negociacions.

Primàries per municipis

A la ciutat de L’Hospitalet s’ha imposat com a cap de llista Sergio Moreno amb el 100% dels vots, i el segueixen en la llista Laura Alzamora, Mar Bescós i Francisco Javier Moreno. A Sabadell, Marta Morell també s’ha alçat amb el 100% dels vots com a cap de llista, seguida d’Antonio Ontiveros, Eulàlia Sánchez i Andrés Herrera.

A Terrassa, després d’un acord entre la llista de Miquel Benítez i la d’Eugenia López abans de les primàries, ella s’ha imposat com a cap de llista -també amb el 100% dels vots- i la segueixen Benítez, Anna Gómez-Pastrana i Vicente Segura. A Girona, el cap de llista serà Leonardo Fabián Ravinale (100%) al qual seguiran Juan Antonio Balbin, Teresa Palmer i Lourdes Soro.

A Tarragona, on també es va arribar a un consens entre dues llistes previ a les primàries i una d’elles es va retirar, s’ha imposat Hernán Pinedo amb el 100% dels vots, al qual segueixen Elena Isabel Terán, Toni Carmona i Beatriz García.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa