MónTerrassa
La terrassenca Eva Doya, nova delegada del Govern a França

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat a Eva Doya Le Besnerais nova delegada a França. Doya va néixer a Terrassa l’any 1988 i té també la nacionalitat francesa. Ha estat vinculada al Departament d’Acció Exterior i Unió Europea des de l’any 2011, i ara comença aquesta nova etapa com a delegada a París, França, un “país prioritari” per a l’acció exterior catalana, ja que “és el primer soci comercial de Catalunya i el primer país de destí de catalans residents a l’estranger”, informen des del Govern.

Doya és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i Sciences Po Paris, i compta amb un màster en Relacions Internacionals per la Universitat de Warwick que va cursar amb una beca d’excel·lència. Domina el català, el castellà, l’anglès i el francès, segons informa el Govern en un comunicat.

Pel que fa a la seva trajectòria professional, Doya ha treballat al Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, primer com a becària a la Delegació del Govern a França, més tard com a tècnica i coordinadora, i actualment i des de 2019, com a assessora al gabinet de la consellera. També ha estat implicada en la definició de projectes estratègics pel Govern i en la gestió d’equips, i ha exercit responsabilitats de representació institucional, de gestió de projectes i d’organització de campanyes d’informació pública.

A banda de la seva activitat professional al Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, Doya ha treball a l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i al Centre UNESCO de Catalunya (CATESCO).

En l’àmbit acadèmic, Doya ha estat professora associada de l’assignatura Teories de la Democràcia (grau en anglès d’Història, Política i Economia Contemporànies) a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha impartit seminaris i ha moderat taules rodones a la mateixa universitat i a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).

Més sobre la Delegació del Govern a França

La Delegació del Govern a França, amb seu a París, es va crear el 2008. La Delegació té les funcions de representació institucional del Govern a la República Francesa i de promoció i coordinació de les relacions de col·laboració de la Generalitat amb els organismes internacionals amb seu a París: la UNESCO, l’OCDE i el Consell d’Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa