MónTerrassa
L’Estat es compromet amb l’Arc Metropolità a fer més habitatge social
  • CA

El govern espanyol s’ha compromès amb la plataforma Arc Metropolità de Barcelona d’invertir en la construcció de més habitatge social a la segona corona metropolitana. Ho ha fet a través de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una trobada amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis que la componen (Sabadell, Martorell, Vilafranca del Penedès, Terrassa, Mataró, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Granollers i Mollet del Vallès). En aquí, ha mostrat el seu acord per signar, en els pròxims mesos, un protocol amb els Ajuntaments de l’Arc Metropolità per construir habitatge públic amb lloguer assequible, tanmateix, no n’ha concretat ni la dotació econòmica que s’hi destinarà ni tampoc el nombre de nous habitatges que suposarà.

Segons recorda l’Agència Catalana de Notícies, ara fa un any, el ministeri ja va signar protocols similars per a la construcció d’habitatge amb lloguer social a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (54 MEUR per a la construcció de 287 habitatges) i a la capital catalana (11 MEUR per a la construcció de 651 habitatges).

La ministra ha afirmat en el marc d’aquesta trobada que per al govern de l’Estat és una prioritat “garantir el dret a l’habitatge, construir habitatge públic assequible i promoure el lloguer sostenible“, i ha afegit que també es pretén “invertir en la rehabilitació de llars i entorns urbans” per afavorir aquest canvi. De la mateixa manera, Sánchez ha assegurat que les ciutats són espais d’actuació prioritària i entén que els objectius dels municipis de la segona corona metropolitana estan “totalment alineats” amb els del Ministeri.

Les nou ciutats que componen l’entitat sumen una població de 900.000 persones i la seva àrea d’influència directa és de gairebé dos milions de persones. La trobada amb la ministra s’ha fet a Sabadell, que ara per ara ostenta la presidència de l’Associació.

Reunió de l’Associació Arc Metropolità a Sabadell | Aj. Sabadell i Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa