MónTerrassa
ERC vol reconvertir l’ala del peix del Mercat en una plaça porxada
  • CA
Proposta de com seria la plaça porxada | ERC-MES Terrassa

!--akiadsense-->

El grup municipal d’ERC-MES ha presentat aquest divendres el seu plantejament pel futur del Mercat de la Independència amb una reforma que pretén incidir en l’equipament per dotar-lo de “major centralitat i activitat”. La proposta implica convertir l’ala del mercat dedicada al peix actualment en una gran plaça porxada. Per plantejar el projecte s’ha parlat amb la gerència del Mercat i amb patrimoni i s’ha desenvolupat un primer plantejament arquitectònic que mostra la possibilitat de desenvolupar la reforma arquitectònica tot respectant els elements Patrimonials.

El portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha explicat que la iniciativa ve a sumar-se als plantejaments de futur que ja s’estan realitzant pel Mercat, però plantejant la seva reforma tenint en compte també l’entorn: “Es tracta de portar la vida social i cultural i integrar-la entorn del Mercat, convertint-lo en un nou punt de centralitat per activitats, alhora que oxigenem altres espais de la ciutat com pot ser la Plaça Vella”.

L’espai superaria àmpliament el Vapor Ventalló com a Plaça Porxada, de forma molt més diàfana, i permet plantejaments de futur atractius. Segons el regidor Pep Forn: “Podríem fer que la Festa Major, la Fira Modernista, etc. entressin amb força al Mercat, plantejar mercats de producte de proximitat o, per descomptat, tenir un gran recurs per fer diades castelleres o altres actes públics quan el mal temps apareix”.

Reduir despesa i redistribuir l’espai

Respecte al cost de la reforma, Isaac Albert ha explicat que, aquesta és assumible tant pel que pot aportar a la ciutat com perquè descarta altres idees plantejades anteriorment: “Es va plantejar fer un nou soterrani per les cambres frigorífiques. Una idea que aquí es descarta ja que apostem per incorporar l’espai d’emmagatzematge dins la mateixa parada”. Així mateix, també parteix de la redistribució de les parades a les altres dues ales del Mercat, un fet que ja s’havia plantejat en el seu dia per dedicar aquesta ala a la restauració. Segons Isaac Albert, tot i que la restauració pot tenir-hi cabuda “cal una concepció que revitalitzi també el comerç i restauració de l’entorn i el connecti al Mercat.” El nou plantejament, alhora, també té en compte aspectes pràctics com que la reforma reduiria la despesa en manteniment i climatització de la zona de parades de venda.

Des del grup municipal d’ERC-MES, un cop feta pública la proposta, aquesta s’enviarà a la Taula del Pla Director del Mercat de la Independència on s’està treballant la reforma de l’equipament perquè sigui estudiada com a possibilitat ferma de futur.

Projecció de com quedaria la plaça porxada del Mercat | ERC-MES Terrassa

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: NATÀLIA a juny 08, 2018 | 12:06
    NATÀLIA juny 08, 2018 | 12:06
    Ole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2. Icona del comentari de: C a juny 08, 2018 | 19:54
    C juny 08, 2018 | 19:54
    Doncs no em convenç gens, un altre cau de brutícia com són totes les plaçes porxades, a banda de la destrossa a l'edifici.
  3. Icona del comentari de: @niuet a juny 09, 2018 | 10:29
    @niuet juny 09, 2018 | 10:29
    No sabeu gestionar el retorn de "La Casa delPoble" i ara voleu destrossar el mercat! No us deixarem!!! El mercat és vida i volem comerç de proximitat.
  4. Icona del comentari de: Pau300 a juny 10, 2018 | 14:45
    Pau300 juny 10, 2018 | 14:45
    Esquerra torna a fotre la pota, com fa gairebé sempre. La ciutat té altres prioritats. Vosaltres no toqueu dempeus a terra. No sou d'eixe món. Isaac i companyia, si us plau, penseu una mica.
  5. Icona del comentari de: Toni61 a juny 11, 2018 | 13:54
    Toni61 juny 11, 2018 | 13:54
    Em sembla una bona idea, tot i que no m'agradaria que afectés gaire a la construcció

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa