El partit d’Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa retran un homenatge a la figura del president Lluís Companys, en el 81è aniversari del seu afusellament. L’acte es realitzarà a partir de les 19:00h de la tarda davant el monument a la Plaça Lluís Companys. Es farà una ofrena floral, uns parlament, i un any més, l’homenatge anirà seguit dels Cants de la Llibertat, que desplaçaran la cantada reivindicativa fins a aquest espai. En l’homenatge hi intervindran Xènia Albà, presidenta d’Esquerra Republicana de Terrassa, i Ona Martínez, Regidora a l’Ajuntament de Terrassa de Memòria històrica i Drets Humans, en representació de Jovent Republicà.

Des d’Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa conviden a les entitats i partits terrassencs, així com qualsevol ciutadà o ciutadana de la ciutat, a assistir a l’acte d’homenatge.

Seguint la dinàmica dels darrers anys, Esquerra Republicana planteja el record del qui va ser president del partit com un acte de reivindicació d’una figura històrica patrimoni de totes les catalanes i catalans, també a la nostra ciutat. “Ara, que Terrassa comença a implementar des de l’Ajuntament programes decidits en record de la memòria històrica de les víctimes de guerra civil i la repressió franquista -amb iniciatives com la col·locació de les primeres Stolpersteine a la ciutat en record a les víctimes del feixisme-, es vol mantenir l’acte homenatge com un espai compartit de record i denuncia per Lluís Companys, l’únic president de govern escollit democràticament executat en la història d’Europa”, declara el partit polític municipal en un comunicat. 

En aquest sentit, Esquerra Republicana i el Jovent Republicà de Terrassa tornen a convidar a tota la ciutadania de la ciutat, entitats i partits terrassencs a compartir aquest homenatge i significar-lo com a “espai de reivindicació per totes les persones que, encara avui dia, continuen patint la repressió de l’estat espanyol”.

Nou comentari