MónTerrassa
ERC Terrassa busca candidat a l’alcaldia
  • CA

Esquerra Republicana de Terrassa obre el càsting per tenir un candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals que se celebraran l’any vinent, el 2023. I s’ha posat a treballar per trobar-lo amb el temps suficient perquè sigui prou conegut-coneguda entre la població. El que està molt clar és que al front de la formació republicana hi haurà noves cares. Un dels perfils que podria encaixar és el de dona i jove, però les opcions per ocupar el lloc que deixa vacant l’històric Isaac Albert són moltes. Hi ha noms que apareixen a les traveses, com les de la regidora Ona Martínez, responsable d’Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Qualitat Democràtica, Transparència i Qualitat, Tecnologia, Plans i Projectes, Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans de l’Ajuntament. Ella ha estat una de les sorpreses en la sala de plens en l’actual legislatura. També sobre la taula hi ha Xènia Albà Cantero, presidenta d’ERC Terrassa. Ara per ara, però, tot és especular i caldrà veure quin camí agafa la militància i si hi ha sorpreses en les candidatures i fins a quin punt es fa una petita revolució.

El procés per trobar el nou número 1 dels republicans egarencs té una data marcada amb negreta al calendari. El 7 de febrer l’Assemblea local d’Esquerra Republicana de Terrassa escollirà quina serà la persona que es posarà al front de la candidatura per mirar de guanyar, de rebre el suport majoritari dels votants i d’assolir l’alcaldia en els comicis municipals del 2023. La convocatòria celebrada aquest dimecres de l’Assemblea ha obert el procés entre la militància per presentar propostes. Els qui aconsegueixin l’aval d’un 20% de la militància seran candidats a sotmetres a votació.

L’Assemblea, modulat en format de primàries externes, permetrà que militants, amigues i simpatitzants d’ERC i Jovent Republicà puguin votar.

La decisió de l’actual portaveu del Grup Municipal i primer Tinent d’Alcalde, Isaac Albert, de no presentar-se altra volta, dota al procés d’una especial rellevància. Durant les setmanes que queden fins a l’Assemblea, el partit donarà veu i espai a totes les candidatures per donar a conèixer el seu projecte davant la militància i amics. Enllestit el tema del candidat, seu serà l’encàrrec junt amb la secció local de començar a treballar en la llista electoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa