MónTerrassa
ERC Terrassa premia Carles Llongueras amb el Gorra Frígia 2022

L’agrupació d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Terrassa ha atorgat a Carles Llongueras el premi Gorra Frígia 2022 als valors republicans. Ha estat guardonat per la seva passió per ensenyar, passió per educar i passió per la música. Representa qui som, i d’on venim”, ha expressat Ona Martínez, Portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES. Marta Vilalta, Secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Xènia Alba, Presidenta d’Esquerra Republicana a Terrassa, i Martínez, han fet entrega del Gorra Frígia al guardonat. El lliurament del premi s’ha fet durant el Sopar de la República, celebrat a la Coral dels Amics ahir dijous 21 d’abril al vespre, que vol commemorar la proclamació́ de la República Catalana el 1931.

Celebració del Sopar de la República d’ERC Terrassa | ERC

Carles Llongueras, qui ha rebut el premi per unanimitat del jurat, és Cap Gros de l’any, Terrassenc de l’any i ara, també, Premi Gorra Frígia. “Gràcies a persones com ell som el present i el futur de la ciutat, perquè ens ha ensenyat a conquerir els carrers, treballar i creure en un futur millor per Terrassa”, ha anunciat Martínez durant la seva intervenció.

La seva aportació a la ciutat ha sigut notòria: Llongueras ha liderat destacades iniciatives al llarg dels anys. S’ha premiat tota una trajectòria d’implicació en vida associativa i cultural de la ciutat, ja sigui al capdavant d’una coral, tocant la gralla o fent de professor. Durant la transició va ajudar a la recuperació de les músiques populars que acompanyaven els primers castells de Minyons, el ball de bastoners, Treure Ball, el ball del Serrallonga i forma part del mític grup dels Ministrils del Raval. “Tinc un desig: Que Terrassa s’escrigui en femení i republicanisme“, ha finalitzat en Carles un cop recollit el guardó.

Vilalta, ha volgut destacar els valors que es premien amb aquest acte i l’importància d’aquest pel futur de la ciutat: “Els valors republicans que ens defineixen en el dia a dia, que fan que siguem aquí per millorar la vida de la gent interessada reconeixem a persones com el Carles. No renunciem a fer d’aquesta ciutat i aquest país un estat de llibertats“.

Tot i així, el moment més emotiu de la nit ha estat quan la secció local ha fet un recordatori a Assumpta Roset, Pau Cortiella i Mercè Danès, que han defallit durant aquest últim any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa