MónTerrassa
ERC porta la detenció de Pablo Hasél al ple de Terrassa
  • CA
Pablo Hasél cremant una foto del rei emèrit
Pablo Hasél cremant una foto del rei emèrit | ACN

!--akiadsense-->

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Terrassa ha presentat aquest mateix dimarts un acord de junta de portaveus perquè l’institució es posicioni en el proper ple en contra de la detenció i empresonament aquest dimarts del cantant lleidatà conegut com a Pablo Hasél.

Els republicans recorden que la decisió de la justícia espanyola de condemnar a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia per les lletres de les seves cançons i per diversos tuits, “ja va suposar un escàndol en el seu moment com un nou atac a la llibertat d’expressió a l’estat espanyol“. I lamenten la negativa de l’Audiència Nacional a suspendre la condemna i obligar a l’empresonament de Pablo Hasél, la qual ha portat aquest dimarts 16 de febrer a la seva detenció a l’interior del claustre de la Universitat de Lleida.

Des d’ERC es posa en valor la decisió del cantant Pablo Hasél per “romandre a l’estat espanyol i evidenciar, amb la seva pròpia detenció, la manca de normalitat democràtica i de llibertat d’expressió a Espanya”. Pels republicans, si membres del govern espanyol, com el ministre Alberto Garzón, han qualificat aquesta detenció com “un símptoma de dèficits democràtics greus”, cal un posicionament clar de totes les institucions per “exigir el seu immediat alliberament davant una decisió judicial que posa en risc, novament, els drets bàsics a l’estat espanyol”. En aquesta mateixa línia, el text presentat per ERC Terrassa al ple municipal també exigeix al govern espanyol que compleixi amb els seus compromisos i derogui d’una vegada la Llei Mordassa, on s’empara la justícia per dur a terme aquestes vulneracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa