MónTerrassa
El ple aprova invertir un 2% de la taxa de residus a gestió ambiental
  • CA

La proposta del grup municipal d’ERC-MES al Ple d’abril que l’Ajuntament de Terrassa en què l’instava a complir amb la seva obligació de destinar un dos per cent de la recaptació de la Taxa de Residus en programes de gestió ambiental ha estat aprovada per unanimitat.

Aquesta obligació per invertir en la prevenció i la minimització dels residus i el foment de la selecció, així com la millora de la qualitat dels serveis de recollida va aplicar-se durant els primers anys de la taxa (2003-2009) amb èxit, fins que l’arribada de la crisi va fer que desaparegués del pressupost municipal. Al Ple d’aquest mes d’Abril, ha aprovat recuperar-la. Segons el portaveu del grup municipal, Isaac Albert, “hi ha la percepció constant per part de la ciutadania que la ciutat està bruta. El govern recupera inversió en neteja i encara el problema a posteriori, quan la prevenció és una clau fonamental per solucionar aquest problema de ciutat”.

La proposta, a més, farà efectiva a l’àmbit polític una petició expressada ja amb anterioritat. Diferents entitats ja havien demanat en el marc de la Taula de residus, que es recuperés el 2% de la taxa, i així es farà. Des del 2009 només s’ha destinat un 0,06% del pressupost municipal a temes de sensibilització i educació ambiental, quan els experts indiquen que s’hauria de dedicar 1 euro per habitant (0,38% del pressupost). L’objectiu és aconseguir una ciutat “més neta i sostenible”. La moció presentada pels republicans també contempla aplicar un nou model en el servei de recollida de mobles, ja que es considera ineficient. “només un 11 per cent d’aquesta recollida es fa per via trucada per denúncia o pel telèfon de neteja, un servei infrautilitzat segurament per desconegut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa