MónTerrassa
ERC exigeix que l’Ajuntament de Terrassa doni suport als docents del Montserrat Roig

El grup municipal d’ERC-MES ha presentat un acord de junta de portaveus perquè l’Ajuntament de Terrassa es posicioni clarament al costat del professorat de l’INS Montserrat Roig davant la “persecució” del govern espanyol. Gairebé dos dies d’ençà que es conegués la notícia que el Ministeri d’Educació pretén que “es persegueixi i sancioni” als professors de l’IES Montserrat Roig de Terrassa acusant-los “sense proves” d’un suposat adoctrinament, els republicans lamenten que “cap membre del govern municipal ni el mateix alcalde, Alfredo Vega (actualment responsable d’educació al municipi) han fet cap tipus de declaració al voltant d’aquests fets”.

Davant aquest silenci, des del grup municipal d’ERC-MES ha optat per presentar aquest dijous un Acord de junta de portaveus per reclamar un posicionament clar del consistori al costat del professorat de l’INS Montserrat Roig. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, “la campanya d’atac al model d’escola catalana arriba a un nou nivell i ataca directament als professionals de la nostra ciutat. L’Ajuntament ha de ser-hi per assegurar una educació de qualitat i amb esperit crític i, sobretot, per defensar aquelles persones que la fan possible a Terrassa”.

Amb aquest objectiu, l’acord presentat a la junta de portaveus cerca un suport absolut del consistori al professorat de l’INS Montserrat Roig, que des d’ERC-MES s’espera que de ser aprovat l’acord es tradueixi en accions concretes per part de l’Ajuntament per preservar la plena llibertat i independència amb la qual s’ha treballat a l’institut, així com a totes les escoles de Terrassa.

L’acord també inclou que l’Ajuntament exigeixi una rectificació immediata al Ministeri d’Educació, així com oferir el suport del consistori a moviments com la Taula d’Emergència Docent, creada per defensar els professionals de l’educació i el model d’escola catalana.

Nou comentari

Comparteix