MónTerrassa
Entitats unionistes porten les seves idees al cor de Terrassa

Societat Civil Catalana i Associació per la Tolerància porten a Terrassa una pel·lícula sobre el País Basc. Les dues entitats unionistes, molts actives els darrers anys i afèrrimes antinacionalistes -catalans i basc- afirmen que tornen “a portar l’esperit del constitucionalisme al cor” de la capital del Vallès Occidental. Defensen una Espanya unida on no tenen cabuda els procesos d’independència ni els referèndums.

Del cineasta Iñaki Arteta

Aquest proper dilluns, al Cinema Catalunya, Societat Civil Catalana i Associació per la Tolerància projectaran el documental “Bajo el silencio”, del cineasta basc Iñaki Arteta, compromés amb la memòria de les víctimes del terrorisme. La projecció “és oberta a tots els egarenses sensibles a la defensa de les llibertats cíviques”, reblen, i comenten que reunirà a líders polítics constitucionalistes de la ciutat.

El director Arteta -autor de més d’una desena de documentals sobre el País Basc i la violència d’ETA- posa davant del mirall tots els sectors de la societat. Quina petjada ha deixat el terrorisme a Euskadi? Què s’explica sobre el terrorisme? En quin lloc del record resten les víctimes? Com viuen i què diuen aquells que van prendre les armes?

Documental sobre una jove periodista

Aquest documental tracta sobre un jove periodista que viatja al País Basc per acostar-se a responsables d’assassinats de la banda terrorista ETA i als seus còmplices ideològics, tots integrats a ciutats i pobles, per escoltar les seves explicacions sobre el seu passat i esbrinar quina és la petjada que el terrorisme ha deixat al País Basc després de la seva llarga i dolorosa existència.

Les dades a tenir en compte

Què: Projecció de la pel·lícula Bajo el silencio, d’Iñaki Arteta.

Quan: Dilluns 23 de maig, a les set de la tarda.

On: Cinema Catalunya (Carrer de Sant Pere, 9, Terrassa).

Reserves: Proyección de ‘Bajo el silencio’ de Iñaki Arteta (google.com)

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 17, 2022 | 22:55
    Anònim maig 17, 2022 | 22:55
    Entitats unionistes + idees =oxímoron

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa