MónTerrassa
Enganxada a les xarxes socials entre regidors de l’Ajuntament de Terrassa
  • CA
El regidor de C’s, Javi González, al ple municipal de Terrassa | Cristóbal Castro

La immersió lingüística ha servit d’excusa a dos regidors a l’Ajuntament de Terrassa, Javi González (C’s) i Javier García i Amadeu Aguado (PSC) per enganxar-se a les xarxes socials. Tot ha començat amb una piulada de González criticant el fet que el PSC es dirigeixi als barris de Terrassa “en castellà”, mentre “es nega a reconèixer a aquests mateixos ciutadans el dret a poder escollir la llengua en la qual volen ser atesos en el 010”. Una queixa que el grup municipal de Ciutadans ha presentat a la Junta de Portaveus en forma de moció.

Javier García, regidor de presidència del PSC, li ha contestat que el partit socialista és el que “ha garantit la convivència i el coneixement de català i castellà per igual a Catalunya a través de la immersió lingüística”. I ha anat més enllà acusant González i Ciutadans de “buscar conflicte on no n’hi ha”. García ha acabat acusant el grup d'”irresponsables de la política”. González ha tornat a respondre assegurant que “els nens castellanoparlants obtenen pitjors resultats acadèmics que els catalanoparlants”, quelcom que segons ell “és un fet”. “El model trilingüe garanteix millors oportunitats per a tots”, ha sentenciat.

Aleshores ha intervingut, també a les xarxes socials, el tinent d’alcalde Amadeu Aguado, que ha escrit a González “No t’inventis coses!”. González ha respost assegurant que “a la Catalunya del segle XXI li sobren prejudicis i falta sentit de la realitat, la immersió és un error que ho paguen les famílies castellanoparlants”. I ha adjuntat un enllaç de la Fundació Europea Societat i Educació on apareix un article de dos membres de la UB parlant sobre els efectes de la immersió lingüística entre l’alumnat castellanoparlant de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa