MónTerrassa
Els Comuns s’ofereixen a tenir cadires al govern si el PSC expulsa Convergència
  • CA
Els regidors de Terrassa en Comú fent l’oferiment als socialistes | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Terrassa en Comú ha fet oficial aquest dijous l’oferiment al PSC per entrar a formar part del govern de Terrassa. Aquesta oferta, feta a mig mandat, per part dels sis regidors de TeC ve condicionada però per un pas previ: que els socialistes trenquin el pacte de govern amb els convergents. “Si Ballart expulsa CDC aleshores s’obrirà un escenari real de negociació en què la nostra agrupació estarà disposada a agafar responsabilitat i impulsar les polítiques de canvi real que Terrassa necessita”.

Del “no” rotund d’ara fa un any i mig de les eleccions, al “sí” actual. Què ha passat en aquest curt període perquè els Comuns ara es plantegin una cosa que abans era “impossible”? Segons ha explicat el seu portaveu, Xavi Matilla, la posició ferma de l’alcalde Jordi Ballart a favor de la municipalització de l’aigua i el seu trencament amb les “antigues relacions de poder” i barons ha “dibuixat un nou escenari” i ha obert de bat a bat aquesta porta. A més, consideren que la seva oferta ajudaria el PSC a sortir-se’n d’una situació “complicada, a causa de les dificultats internes que implica el seu pacte antinatura amb els convergents“.

I és que el partit liderat per Miquel Sàmper és la pedra a la sabata en aquesta equació. Per TeC la culpa que la ciutat estigui “paralitzada” és conseqüència directe de CDC, ja que “la seva entrada al govern tenia la voluntat de no canviar res, de mantenir els poders fàctics, com s’ha demostrat en el tema de l’aigua”. Per Terrassa en Comú, les polítiques “neoliberals” dels convergents han marcat el mandat, i la manera de solucionar-ho passa per fer-los fora del govern i que els socialistes busquin un aliat que “sigui un revulsiu”.

Matilla afirma que “no hem tingut converses oficials sobre un possible pacte perquè això només passarà quan s’hagi produït el trencament amb convergència. Hem tingut converses oficioses, i creiem que TeC ofereix una bona alternativa davant d’aquesta situació d’emergència que ens trobem“. “El PSC s’està demostrant incapaç de tirar endavant mesures i projectes ara caldria” sentencia TeC i asseguren que l’oferta realitzada a Ballart és “coherent i lògica amb el nostre compromís amb la ciutat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Valentí a desembre 01, 2016 | 10:37
    Valentí desembre 01, 2016 | 10:37
    I aquesta gent intolerant que no pot ni seures amb qui no comparteix certes idees a de fer algun canvi a bé ? Trobo difícil que algú que es intolerant i té cert odi envers determinada gent pugui fer molt de bé. Perquè el bé és fruit de l'amor i si ells practiquen la manca d'amor difícilment podran fer el bé
  2. Icona del comentari de: Tomppa a desembre 01, 2016 | 10:47
    Tomppa desembre 01, 2016 | 10:47
    Els comuns són un partit racista i imperialista espanyola ... odien els catalans a manera profunda, han vingut a Catalunya per dominar-ho ... mai han fet res als catalans, només volen i volen i volen i volen ... sempre he estat en favor d'immigració però odio a manera profunda imperialisme, que els espanyols venen a Catalunya per dominar i imposar com van fer a sud amèrica a un món ideal seria un crim contra humanitat.
  3. Icona del comentari de: Vigia a desembre 01, 2016 | 11:23
    Vigia desembre 01, 2016 | 11:23
    D'això se'n diu sectarisme, pur i dur.
  4. Icona del comentari de: Bacoretta a desembre 01, 2016 | 11:23
    Bacoretta desembre 01, 2016 | 11:23
    El odi que porten a dins contra CDC no els hi deixa veu-re mes en lla`del feix d´alfals que tenen al davant i que defensen amb dents i ungles.
  5. Icona del comentari de: Llenguatge, formes i discurs polític a desembre 01, 2016 | 11:27
    Llenguatge, formes i discurs polític desembre 01, 2016 | 11:27
    Si "s'expulsa" a uns regidors que han estat escollits? I a sobre si alguna proposta d'un altre grup municipal coincideix amb el programa del "comuns", aleshores no la voldran aplicar, perquè coincideix amb la d'ells. Aquesta no és la "nova" forma de fer política, és una forma nefasta i ridícula que no porta enlloc.
  6. Icona del comentari de: Quim a desembre 01, 2016 | 12:12
    Quim desembre 01, 2016 | 12:12
    Voleu dir que és odi el que senten aquests de Podemos vers als de CDC/PDCat i no pas enveja? Hi ha molt de progre que és progre per que no pot aspirar a res més.
  7. Icona del comentari de: Tywin a desembre 01, 2016 | 14:59
    Tywin desembre 01, 2016 | 14:59
    Coi, aquests Comuns, només saben fer política "en contra de".
  8. Icona del comentari de: Referendum2017 a desembre 01, 2016 | 17:17
    Referendum2017 desembre 01, 2016 | 17:17
    Els comuns a l'alçada de la CUP. Com poden ser tan feixistes i ni tan sols adonar-se'n? La gent els vota per ignorància, no per els valors que demostren tenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa