MónTerrassa
El Secretari de l’Ajuntament descarta “incompatibilitats” de Sàmper
  • CA

Terrassa en Comú va alertar el passat 17 de febrer que el 2n Tinent d’Alcalde del l’Ajuntament de Terrassa, Miquel Sàmper, havia incorregut en un fet “molt greu i reprovable des d’un punt de vista ètic a l’haver publicat en el Diari de Terrassa un anunci del seu despatx professional d’advocats (ubicat a Terrassa)”. La formació va sol·licitar al Secretari de l’Ajuntament la redacció d’un informe jurídic per saber el seu parer respecte si s’havia produït alguna irregularitat en l’exercici de la compatibilitat concedida. Recordem que Sàmper com a regidor de govern té assignada dedicació exclusiva amb l’Ajuntament de Terrassa i alhora té concedida per acord de Ple, la compatibilitat amb l’exercici de la seva professió com advocat sempre que aquest sigui una “ocupació marginal” estimada en aproximadament 30 hores l‘any i “no incideixi ni representi cap tipus d’incompatibilitat amb el desenvolupament del càrrec públic que desenvolupa”.

En data 27 de febrer el Secretari General de l’Ajuntament de Terrassa ha emès l’informe jurídic sol·licitat. En el mencionat informe el Secretari conclou que en atenció als elements objecte d’anàlisi no es detecten ni situacions d’incompatibilitat amb la condició de càrrec electe ni situacions d’incompatibilitat per raó de l’exercici del càrrec. No obstant això, exposa el següent:

“…el missatge que trasllada el referit anunci no reflecteix les limitacions amb les que el Ple municipal va autoritzar la compatibilitat de l’activitat particular com a advocat; és a dir, no reflecteix que la seva actuació professional com a advocat s’ha d’exercir de forma ocasional, esporàdica i/o marginal per tal que sigui conforme amb l’autorització acordada pel Ple municipal.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa