MónTerrassa
El PSC veu el pacte amb PDeCAT “sòlid i positiu” per a Terrassa
  • CA

Quan es compleixen els primers 550 dies del Pacte de Govern a Terrassa, signat el 31 de juliol de 2015, l’executiva del PSC de Terrassa s’ha reunit aquest dimarts per fer balanç del primer any i mig del mandat 2015-2019. En la reunió s’ha analitzat a fons l’actuació del Govern Municipal al llarg de tot aquest període i s’ha constatat que el compliment del Programa Electoral i del Pla de Mandat avança “a bon ritme, d’acord amb els compromisos adquirits davant de totes i tots els terrassencs i les terrassenques”.

L’executiva valora “positivament l’elevat grau de compliment” del programa, que s’havia fixat com una exigència de “seriositat i rigor”, així com també l’esforç que es fa des del Govern Municipal per traduir en fets les tres paraules que defineixen l’essència del seu compromís: “honestedat, transparència i valentia”. El pacte entre el PSC i el PdeCAT (abans CiU) ha demostrat “una gran solidesa” al llarg d’aquests divuit mesos i una gran “efectivitat per tal de garantir un govern eficaç i cohesionat, absolutament centrat en la defensa dels interessos de Terrassa, en impulsar la recuperació econòmica, en la lluita contra l’atur, en la defensa dels drets fonamentals de les persones i en la ferma voluntat de preservar el nostre model de Ciutat del Benestar”.

Per als socialistes, una de les qüestions en la qual ha estat evident la “fortalesa” del Govern Municipal és el debat sobre el model de gestió de l’aigua a Terrassa, “un procés d’una gran riquesa i dificultat que les dues formacions han afrontat de forma responsable i rigorosa, defensant l’autonomia i la sobirania municipal per treballar al servei dels interessos de la ciutat”. En aquest sentit, l’Executiva local del PSC fa una nova crida, des “del respecte i la lleialtat”, perquè el PdeCAT se sumi properament a la gran majoria de grups polítics municipals que aposten estratègicament per la gestió directa de l’aigua a Terrassa.

L’Executiva ha valorat també que, malgrat les discrepàncies de fons sobre la relació entre Catalunya i Espanya i les diferents vies per trobar una solució democràtica i satisfactòria, han funcionat “correctament els mecanismes ja previstos en el propi pacte de govern per preservar en qualsevol circumstància els interessos de la ciutat i respectar els posicionaments de les dues formacions polítiques en altres qüestions“. Finalment, l’Executiva del PSC de Terrassa ha considerat que el diàleg i la voluntat d’entesa amb altres forces polítiques és una “eina excel·lent per impulsar polítiques de progrés i benestar a la nostra ciutat”. Per aquest motiu, des del PSC afirmen que continuaran buscant “acords i aliances amb altres formacions polítiques, des de la coherència amb el programa i les idees que defensem i des de la lleialtat envers els nostres socis de govern”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa