El PSC exigeix el cessament immediat de la regidora de Cultura Rosa Boladeras

Tot comença l’octubre de l’any passat, quan l’Ajuntament de Terrassa va adjudicar, "a dit i sense publicitat", afirmen els socialistes

El PSC demana a l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que cessi del Govern municipal a la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor socialista Javier García, qui ha comparegut per explicar els antecedents del cas i les possibles conseqüències de l’incompliment del Codi Ètic municipal per part de la regidora de Cultura i l’inici d’un expedient sancionador.

Tot comença l’octubre de l’any passat, quan l’Ajuntament de Terrassa va adjudicar, “a dit i sense publicitat”, afirmen els socialistes, un contracte per valor de 30.000 euros a l’Associació Elixir, per la celebració del festival de poesia del mateix nom. Aquesta entitat, que dirigia Rosa Boladeras en el moment de ser nomenada regidora de l’Ajuntament, està dirigida actualment per la seva cosina. “És per això que la contractació amb aquesta empresa suposa una vulneració dels articles 9 i 15 del Codi Ètic de l’Ajuntament, tal com estableix la Síndica Municipal de Gregues en el seu informe, a partir d’una denúncia anònima que es va interposar a través de la Bústia Ètica municipal”. En paral·lel, rebla el PSC, l’Oficina Antifrau de Catalunya està investigant a l’Ajuntament de Terrassa per l’adjudicació d’aquest contracte.

La Comissió de Seguiment i Garantia del Codi Ètic va acordar elevar al Ple municipal l’inici d’un expedient sancionador contra la regidora de Cultura, d’acord amb el que estableix la Llei de Transparència, que serà aprovat durant la sessió plenària d’aquest divendres 30 d’abril. El PSC ha valorat quest fet, que considera «inèdit» en democràcia a Terrassa: «Ens trobem davant d’un fet molt greu. Irregularitats en una adjudicació, vulneració del Codi Ètic, i falta de transparència del Govern municipal», ha sentenciat Javier García.

García ha dit que a l’any 2019 l’Ajuntament no va adjudicar cap contracte per la celebració del festival Elixir, sinó que es va utilitzar la fórmula de la subvenció, seguint els criteris tècnics de la Intervenció municipal. L’entitat que va rebre la subvenció, dirigida llavors per Rosa Boladeras, va renunciar a la mateixa argumentant que no estava d’acord amb la quantia rebuda. «Curiosament, a l’any següent, sent regidora de Cultura, enlloc d’utilitzar la subvenció, recorre a una adjudicació directa i sense publicitat».


El PSC ha acusat també al Govern municipal de falta de transparència i de voler tapar aquest tema. «Denunciem que, segons l’informe de la Síndica Municipal sobre aquest cas, la regidora de Cultura es va negar a col·laborar e les tasques d’investigació dels fets denunciats», ha explicat García, qui ha denunciat que «el Govern es nega a publicar el contingut d’aquest informe, vulnerant d’aquesta manera les Normes Reguladores de la Bústia Ètica».

Els socialistes demanen a Jordi Ballart que cessi a Rosa Boladeras com a regidora del Govern municipal: «Una persona que adjudica un contracte a dit i sense publicitat a una familiar seva, que es nega a col·laborar en la investigació dels fets, que acusa a un partit de l’oposició d’estar al darrera d’això, que pretén tapar aquest assumpte i que no se’n parli, que ocasiona que l’Oficina Antifrau investigui a l’Ajuntament per primer cop a la història, i que serà sotmesa a un expedient sancionador pel Ple municipal. Aquesta persona no pot seguir formant part del Govern municipal», ha manifestat Javier García, qui ha conclòs afirmant que «Si Ballart no la cessa, serà còmplice i responsable d’aquestes irregularitats».

El PSC reclama «transparència i assumpció de responsabilitats per aquesta irregularitat», i manifesta que «Terrassa mereix recuperar allò que mai vam haver de perdre: un govern seriós, honest i transparent».

Nou comentari