MónTerrassa
El PSC acusa el govern de “falta de transparència” en els darrers episodis d’agressions a Terrassa
  • CA

El PSC ha alertat aquest dimecres de l’increment de la inseguretat a Terrassa, i adverteix que la situació pot empitjorar a partir de la nova organització de la Policia Municipal. Els regidors socialistes Alfredo Vega i Javier García han comparegut en roda de premsa per valorar els darrers episodis violents ocorreguts a la ciutat així com el projecte de millora de la policia. Vega ha lamentat la “falta de comunicació i transparència” de l’alcalde respecte les dues agressions que es van produir a Terrassa durant el cap de setmana de Festa Major: “Ballart s’ha vist obligat a sortir públicament tres dies després de la primera agressió, quan la premsa nacional ja s’havia fet ressò del tema”. Vega també ha criticat que des del govern municipal no es fes cap comunicació a l’oposició fins dilluns a la tarda: “Sembla que vulguin amagar aquests fets”, ha sentenciat el Primer Secretari del PSC.

El líder socialista considera que Ballart no pot girar l’esquena i mirar cap a un altre costat mentre a Terrassa es produeixen situacions violentes com aquestes i reclama mesures concretes: “cal convocar de manera urgent i immediata el Consell Municipal de Seguretat”. Per al PSC és “inadmissible” que encara no s’hagi convocat, després de reiterades demandes de l’oposició i ateses les circumstàncies actuals. Finalment, Vega ha mostrat la predisposició del seu grup a col·laborar amb l’Equip de Govern en tot allò que sigui necessari per superar aquesta situació.

Menys agents i competències

Per la seva banda, el regidor socialista Javier García ha alertat que aquesta situació d’inseguretat es pot veure agreujada a partir de la nova estructura que el Govern vol implantar en la Policia Municipal. El regidor del PSC ha avisat que el projecte de millora de la policia que el Govern vol implantar al 2022 “preveu la supressió d’algunes unitats que són fonamentals per a la prevenció de delictes com les agressions i els robatoris”. Segons García, el projecte preveu la “disminució d’agents i de competències “de la Unitat de Delinqüència Urbana i Informació, i adverteix que això pot suposar un increment en la comissió d’alguns delictes: «no entenem que en un moment en què la percepció d’inseguretat està creixent, el Govern pretengui reduir aquesta unitat en lloc de reforçar-la», ha afirmat García.

El PSC atribueix aquesta decisió a la necessitat que té Ballart de complir una promesa electoral com és la recuperació de la policia de barri, malgrat a la pràctica els socialistes denuncien que només es traduirà en un canvi de nom de la unitat i la incorporació de sis agents més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa