MónTerrassa
El procés participatiu del PAM recull 500 propostes per millorar Terrassa
  • CA
Reunió de la comissió de seguiment del Pla d’Acció Municipal 2018 | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

La primera fase del procés de participació ciutadana a l’elaboració del PAM 2018 s’ha tancat amb un total de 493 propostes presentades. Els indicadors numèrics revelen un considerable augment de la participació respecte el procés del PAM 2017, en concret, han augmentat un 39,26% (l’any passat en van ser 354). El període per a la presentació de propostes es va obrir el passat 29 de maig i es va tancar el 30 de juny.

D’aquestes 493 propostes, la majoria (356) s’han presentat a través de la plataforma participa.terrassa.cat, on s’han registrat 274 usuaris i s’han formulat 378 comentaris a les 365 propostes registrades. La resta de propostes (137) s’han presentat de manera presencial, a les Oficines d’Atenció Ciutadana o al punt especialment habilitat al Raval de Montserrat. Pel que fa a l’àmbit de l’acció de Govern relacionat amb les propostes, la majoria es refereixen a actuacions sobre el territori: urbanisme, medi ambient, via pública, mobilitat, neteja i residus, etc. Els serveis a les persones, cultura, promoció econòmica i altres àmbits competencials queden en segon terme quant a volum de propostes presentades.

D’altra banda, la gran majoria de propostes (461) les han presentades persones a títol particular, mentre que 32 les subscriuen entitats de la ciutat. Els serveis tècnics municipals, tal com estableixen les bases, han anat descartant totes les propostes que no siguin factibles per raons legals o competencials, així com aquelles que no es puguin realitzar tècnicament durant un exercici pressupostari. Progressivament, s’ha anat indicant, a través de la mateixa plataforma, que les propostes no complien els paràmetres aprovats en les bases.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa