MónTerrassa
El PP vol que l’Ajuntament de Terrassa retorni els diners cobrats de més en la plusvàlua
  • CA

Aquest dijous, en el ple municipal de febrer de Terrassa, el Partit Popular ha presentat una proposta de resolució referent a la plusvàlua. La setmana passada, el Tribunal Constitucional va declarar que l’Impost sobre l’Increment de Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana podia ser contrari a l’article 31.1 de la Constitució Espanyola, i per tant, inconstitucional.

El tribut es calcula simplement multiplicant els anys de titularitat sobre el valor cadastral de l’immoble, cosa que provoca resultats injustots quan aquest ha perdut valor entre la seva adquisició i venda, malgrat els anys transcorreguts. En l’actualitat, i a causa dels últims anys de crisi econòmica, molts dels habitatges de Terrassa han perdut valor des de la seva adquisició, generant per tant una situació tributàriament injusta en el cas que els titulars vulguin transmetre-la.

Davant d’aquesta situació, el PP demana a l’Ajuntament de Terrassa que es revisi i estudiï tots els elements de l’impost, conegut com a plusvàlua, per tal d’impedir que es reporti el tribut quan l’immoble transmès hagi perdut valor, i per tant, no s’hagi produït la situació de riquesa real o potencial del subjecte passiu. Així mateix, els populars volen que s’estudiï la possibilitat que tots aquells subjectes passius, afectats per aquest tribut de forma injusta, reclamin retroactivament les quantitats abonades a l’Ajuntament de Terrassa, el qual haurà de tenir una reserva pressupostària suficient per fer front a les devolucions que li corresponguin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa