Dos terrassencs amb bicicleta per la Rambla d’Egara | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El grup municipal del Partit Popular (PP) presenta per al ple d’aquest dijous a Terrassa una proposta de resolució sobre mobilitat, en concret, sobre l’ús de la bicicleta per la ciutat. Els acords que presenta la formació són els següents:

Renovar el Pla de Promoció de la Bicicleta 2012-2013, adaptant-lo a la nova realitat plantejada pel Pla de Mobilitat.

– Fer incidència, dintre d’aquest Pla de Promoció de la Bicicleta, en l’educació viària per tots els usuaris de bicicletes, fent especial incidència en la seva pròpia seguretat i en el respecte a la resta d’usuaris de la via com els vianants sobretot en espais destinats als mateixos.

Millorar la senyalització de la normativa per a les bicicletes i el control del seu ús en aquest espais, mitjançant el cos local de Policia, així com també fer difusió d’aquesta educació viària mitjançant les associacions de ciclistes que tenim a la nostra ciutat.

La formació exposen en els seus arguments per dur a terme aquests canvis l’aposta “de forma clara de l’equip de govern per incrementar l’ús de la bicicleta a la ciutat” i del fort associacionisme al voltant de BiciTerrassa Club (BITER), amb la inauguració del monument a la bicicleta i la festa de la pedalada. També recorda que l’ús de la bicicleta pot comportar, com qualsevol altre vehicle, tensions o discrepàncies a l’hora de compartir els espais públics entre cotxes, ciclomotors, bicicletes i vianants, i subratlla que actualment “ens consta que s’han produït aquestes discrepàncies sobretot en espais especialment destinats als vianants (Plaça Vella, Carrers de Sant Pere, Font Vella, Major, etc…)”.

Comparteix