MónTerrassa
El ple aprova trobar un ús per l’antic edifici dels Jutjats
  • CA

El ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat trobar una solució a l’abandonament de l’antic edifici dels Jutjats de Terrassa a la Rambla. La proposta del PP ha tingut un suport total de tots els grups.

Proposta

Presentada pel Grup municipal del PPC, per tal d’estudiar les funcions i objectius que millor podria complir l’antic edifici dels Jutjats de Terrassa.

Atès que la Rambla d’Ègara és una de les arteries principals de la nostra ciutat no tan sols en mobilitat, sinó també en l’àmbit comercial, cultural i de serveis.

Atès que l’ordenació urbanística conté elements de coherència paisatgística per tal d’evitar buits o zones obscures que trenquin el conjunt de l’espai en el qual la ciutadania ha de conviure i que, en aquest sentit, han sigut vàries les accions impulsades per aquest Ajuntament i les propostes realitzades pels diferents grups polítics (parets mitgeres, desenvolupament urbanístic amb visió de gènere, …).

Atès que l’aprofitament eficient dels espais i equipaments públics és una demanda imperiosa de la ciutadania cap a totes les administracions públiques, ens trobem al núm. 342 de la Rambla d’Ègara l’antic edifici dels Jutjats de Terrassa, en desús des de el Gener del 2009 (és a dir fa pràcticament 8 anys) i que és titularitat de la Generalitat de Catalunya però per aprofitament de tots els ciutadans de Terrassa. Aquest desús comporta que l’edifici dels antics Jutjats tingui un nul manteniment relatiu a neteja i il·luminació que provoca, just al costat del destacat i important Centre Cultural, un espai fosc, fred, inaccessible i brut.

Atès que en l’actualitat per part d’aquest Ajuntament no es té coneixement, després de 8 anys, de la funció i l’objectiu futur de l’edifici per part de la Generalitat de Catalunya, sense que novament aquest any s’hagi dotat de cap partida pressupostària amb aquesta finalitat.

PRIMER.- Estudiar, per part de l’Ajuntament de Terrassa, les funcions i objectius que millor podria complir l’antic edifici dels Jutjats de Terrassa per a la nostra ciutat (serveis socials,administratius, atenció a la ciutadania, culturals, …).

SEGON.- Donar trasllat d’aquest, o aquests, projecte/s a la Generalitat de Catalunya,

instant-la a treballar conjuntament amb aquest Ajuntament per tal de tornar a donar-li utilitat

pública a l’edifici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa