MónTerrassa
El govern prepara un nou procés per escollir el Síndic de Terrassa

Després de mesos sense tenir un defensor dels ciutadans i de passar per una consulta ciutadana que va acabar com el rosari de l’aurora -invalidada per queixes i denúncies d’entitats, candidats i del mateix Síndic de Catalunya-, el govern de Terrassa ha decidit introduir diversos canvis en el reglament d’elecció del Síndic de Greuges local. L’objectiu és evitar futures complicacions jurídiques que puguin tornar a entorpir la tria de la figura institucional sense obviar alhora el caràcter transparent i participatiu del procés, segons ha manifestat el tinent d’alcalde Alfredo Vega.

Així doncs, en aquest ple de juny es sotmetrà a votació el nou reglament. Les modificacions són fonamentalment tres: la primera és que el termini de presentació de candidatures s’allargarà un mes (i no els 15 dies que hi havia en l’anterior); la segona és que se substitueix el terme “consulta ciutadana” per “procés participatiu“, d’aquesta manera es garanteix jurídicament la participació de tots els egarencs i dels majors de 16 anys; i la tercera és que en el cas d’aquells candidats que siguin un càrrec electe o funcionari, s’establirà un termini de 8 dies per tal que hi renuniciïn i evitar així incompatibilitats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ple de lletres a juny 23, 2017 | 11:04
    ple de lletres juny 23, 2017 | 11:04
    Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Terrassa serveixen d'alguna cosa, o només ens costen diners als ciutadans i prou.?

Nou comentari

Comparteix