MónTerrassa
Duque esclata: “Hi ha partits que enlloc d’ajudar només busquen carronya”
  • CA

El tinent alcalde de l’àrea de Serveis Socials, Noel Duque, ha transmès un missatge a través de les seves xarxes socials en què, entre d’altres temes, ha parlat sobre la polèmica al voltant del Servei d’Atenció Domiciliària.

Duque reconeix que les empreses assignades a aquest servei “no han donat els equips necessaris de seguretat als seus treballadors”. El tinent d’alcalde aprofita per criticar aquestes “grans empreses que saben com guanyar concursos de contractació pública perquè tenen molts recursos. No és la meva elecció, jo preferiria adjudicar el servei a empreses locals o cooperatives. Però això està passant a tot el país, i ni els experts en contractació han trobat la manera per evitar-ho”, lamenta.

Davant les queixes que l’Ajuntament de Terrassa ha rebut per part de les treballadores del SAD, el govern afirma que cada dia, si cal dos cops al dia, es truquen a les empreses del servei per advertir que hi ha empleats preocupats perquè no tenen el material adequat per protegir-se. “Els hem explicat que no facin ajustos econòmics perquè es pagarà el contracte al complet encara que hi hagi cases en què no es farà el servei perquè la família així ho ha decidit”, subratlla Duque. “És més, els hem dit que l’Ajuntament posarà més diners si cal comprar material o ampliar el contracte”, sentencia el tinent d’alcalde.

“Estem més sols que la una”

Tanmateix, Duque critica que hi hagi hagut “persones que vulguin treure rèdit polític de la situació que està passant dient que l’Ajuntament no ha fet prou. Sí que l’Ajuntament és l’últim responsable del que fa l’empresa a qui ha adjudicat el servei, però aquesta té l’obligació de complir el contracte. Si no ho fa, podem pressionar o fins i tot denunciar, però és ara en aquesta situació que ens trobem el millor moment per rescindir el contracte? No és millor que passi tot plegat i després parlar-ne?”. Des de l’empresa afirmen que “la Generalitat no exigia mascaretes. Però des de l’Ajuntament els hem dit que és igual, que les exigim nosaltres. I continuarem pressionant perquè ho facin”.

El tinent d’alcalde es mostra molt dolgut perquè hi hagi hagut “partits polítics que s’han dedicat a crispar i a dir que és culpa de l’Ajuntament que les treballadores no tinguin protecció”. Duque és contundent: “Això és mentida. L’Ajuntament i el seu personal està buscant mascaretes perquè la Generalitat i el govern central, i la Diputació, no ens les està fent arribar. Estem més sols que la una en això. I quan veus que els partits es dediquen a buscar la ‘carronya’ en lloc de trucar-nos i oferir-nos ajuda i dir-nos que com que son el PSC tenen contacte amb el PSOE o amb Podemos, no, s’han dedicat a culpar-nos d’un problema mundial. A un Ajuntament que no té els recursos per fer front a tot això”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa