MónTerrassa
Les dones dels partits de Terrassa assalten el poder
  • CA

Les eleccions municipals de 2023 comencen a estar a prop i totes les formacions mouen fitxa, i les de Terrassa sembla que aposten per posar dones en els llocs clau, o al capdavant de la candidatura. Els principals partits egarencs han d’escollir encara l’alcaldable, llevat de Tot per Terrassa, on hi ha un lideratge indiscutible del batle, Jordi Ballart, que ja ha reblat que repetirà al capdavant del grup que va formar i que va arrasar en els darrers comicis. A les travesses, surten com a possibles caps de llista de les altres fomacions Ona Martínez, Eva Candela, Meritxell Lluís, Isabel Martínez i Marta Giménez Arcusa. Més dones que mai liderant, i la gran majoria joves. Si finalment totes seran les escollides ho dirà la militància de cada formació. El rellotge ja ha iniciat el compte enrere.

El cap de candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya se sabrà el dilluns 7 de febrer en l’assemblea dels republicans. Sortira de dos regidors actuals, Ona Martínez i Carles Caballero. Ella apareix com la millor posicionada en la línia de sortida, tot i que res està escrit. I Caballero té possibilitats reals de guanyar-se la confiança dels militants d’ERC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya dona per tancada l’etapa Alfredo Vega, i es busca una renovació. I part d’aquesta passa per posar una dona com a cap de canduidatura. I tots els números aùntemn cap a l’actiual diputada al Parlament Eva Candela, una dona amb tarannà diualogant, ben vista dins del partit i entrte els seus opositors polítics. I tota una veterana a la sala de plens de Terrassa. El PSC ja l’ha començat a vendre i la porta arreu de la ciutat.

Isabel Martínez sona com a cap de llista de Ciutadans, tot i que l’actual líder i portaveu ara mateixs no sembla totalment descartat. Malgrat que fa uns mesos va dir que no repetiria.

En les files de Junts per Terrassa al capdavant de les travesses surt la portaveu Meritxell Lluís. Però dins del partit hi ha alguns moviments per treure-li la cadira. I també podria anar a parar a una altra dona. Ara per ara, és especular i política-ficció. A qui si li agradaria presentar-se és a la presidenta del Partit Popular, Marta Giménez-Arcusa, tot i que fins el moment no ha decidit fer la passa endavant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa