MónTerrassa
Dissabte de tensió entre membres de Vox i antifeixistes a Terrassa
  • CA
Vox i antifeixistes, cara a cara a la plaça Vella de Terrassa
Vox i antifeixistes, cara a cara a la plaça Vella de Terrassa, separats pels Mossos | ARNAU ALCALÀ

!--akiadsense-->

GALERIA DE FOTOS DE L’ACTE DE VOX I ANTIFEIXISTES

Les xarxes socials s’han tornat protagonistes a les últimes campanyes electorals i la situació sanitària actual les ha emfatitzat més. Ja fa uns dies, el partit d’extrema dreta populista Vox, va informar via twitter d’un acte a la plaça Vella de Terrassa amb una paradeta d’informació i marxandatge. La resposta de col·lectius antifeixistes no es va fer esperar i van organitzar una manifestació al mateix lloc on es trobaria el punt d’informació del partit de l’agrupació liderada per Abascal.

A les 10 del matí, els diversos integrants del partit han muntat la paradeta just al costat de la botiga Benetton on ja es podia veure un fort dispositiu policial de la Arro dels Mossos d’Esquadra. Els primers antifeixistes, entre els quals s’hi podia trobar Maria Sirvent, diputada de la CUP al Parlament, han arribat més tard i han començat a exhibir pancartes i entregar fulletons en contra de la formació d’extrema dreta. Els primers minuts han destacat més per als mitjans de comunicació, que han entrevistat a membres dels diferents col·lectius, que pel que passava. Però a mesura que el temps anava avançant la crispació entre les dos parts anava augmentant. La lectura del manifest per part dels antifeixistes ha provocat que els membres del partit populista encenguessin uns puros com a provocació i se’n riguessin del lector, una persona migrant que ha parlat en castellà tot i no ser la seva llengua mare.

Vox i antifeixistes, cara a cara a la plaça Vella de Terrassa
Lectura del manifest antifeixista a la plaça Vella de Terrassa | ARNAU ALCALÀ

!--akiadsense-->

L’hora de cloenda del punt d’informació s’acostava, però la convocatòria antifeixista no minvava. Els últims instants s’han sentit retrets i mofes entre el partit d’extrema dreta i els antifeixistes i s’ha engegat un pot de fum. Un cop desmuntada la parada d’informació, els membres de Vox han decidit no fer cas de la proposta de la policia per abandonar la zona, la qual consistia a marxar pel carrer més proper per evitar problemes. Finalment han creuat la plaça Vella en direcció a la catedral del Sant Esperit, on s’han viscut els moments de tensió més rellevants. Els integrants del partit han marxat amb l’escorta dels membres de la Arro i entre els crits dels antifeixistes.

Alguns membres del partit d’extrema dreta han fet vídeos, com el coordinador del partit a Terrassa Jesús Rodríguez Pachon, i alguns altres han increpat diversos fotoperiodistes, identificant-los amb fotografies i intentant tapar els objectius de les seves càmeres. La marxa ha durat fins a les portes de la catedral, on els Mossos d’Esquadra han muntat un cordó per no deixar avançar els antifeixistes. Diversos integrants del cos policial han recriminat la feina als periodistes allà presents, entre els quals hi havia la fotoperiodista Mireia Comas, i han demanat les seves identificacions tot i no ser obligat dur-la a sobre.

Vox i antifeixistes, cara a cara a la plaça Vella de Terrassa
Vox i antifeixistes, cara a cara a la plaça Vella de Terrassa | Redacció

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa