Maria Sirvent
Maria Sirvent | JORDI BORRÀS

L’actual diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Maria Sirvent, tancarà la llista electoral de la CUP a l’Ajuntament de Terrassa. Les bases cupaires van proposar Sirvent per aquest lloc simbòlic, tot aprovant-se per unanimitat. I és que les companyes de Terrassa volen posar en valor l’esforç que la diputada realitza en la seva lluita diària al Parlament, que en moltes ocasions han qualificat com “Matrix” (tant per la complexitat, com pel perill d’aïllament envers el carrer que suposa). Aquesta decisió no vol reforçar els lideratges individuals (que a la CUP són col·lectius), sinó mostrar l’afecte i estima cap a la seva companya de militància i lluites.

Sirvent es va integrar al grup cupaire al Parlament català a les eleccions autonòmiques posteriors al referèndum de l’1O (desembre de 2017), motiu pel qual va haver d’abandonar l’acta de regidora a l’Ajuntament de Terrassa. Marc Medina li va prendre el relleu i ara encapçalarà, de fet, la papereta de la CUP pel proper 26 de maig. Cal recordar que l’any 2015 la llista va ser tancada per Manolo Márquez, actual president del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT).

El nom de Sirvent s’afegeix a les ja anunciades 5 primeres candidates: Marc Medina (1), Maria Cardona (2), Assumpció Solé (3), David Iglesias (4) i Montse Garcia (5). La resta de la llista serà feta pública aquest dissabte a la tarda, en un míting i festa a la Coral dels Amics (carrer Pantà, núm 57). La Coral té un especial simbolisme per la CUP, on ja hi han fet seguiments de nits electorals, debats sobre Economia Social i altres trobades.

L’acte arrencarà a les 19 hores i comptarà amb les intervencions de Sirvent i Medina, així com de les altres primeres candidates. En acabar els parlaments hi haurà música en directe amb Gipsy NUR Project (d’estil Chanson & Jazz Manouche), així com pica-pica i brindis amb cava.

Nou comentari