MónTerrassa
La Diputació destina al Vallès més de 240.000 euros en ajuts a joventut

La Diputació de Barcelona ha aprovat, a través de la seva Oficina del Pla Jove, una línia d’ajuts destinada a donar suport econòmic als ajuntaments i consells comarcals de la província de Barcelona. Aquest programa d’ajuts forma part de les concessions del fons de prestació “Finançament en l’àmbit de joventut”, del Catàleg 2021 del Pla de concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023. El fons ascendeix a un import de 1.656.416,33€ destinat a les polítiques de joventut i per a l’impuls de l’emancipació i l’autonomia juvenils. Concretament a la comarca del Vallès Occidental, entre aportacions als ajuntaments i al consell comarcal, s’han destinat 242.007,85€.

L’objectiu del fons és reforçar els recursos humans dedicats a promoure polítiques de joventut facilitant la realització de les accions recollides en els plans locals i comarcals de joventut. Paral·lelament fer front a les noves necessitats sorgides, arran de la pandèmia, en l’àmbit de la població jove potenciant polítiques innovadores per a la joventut.

En són destinataris els 262 ajuntaments de més de 300 habitants i els 11 consells comarcals de la província de Barcelona. Els criteris per determinar les aportacions a cada ajuntament són de 2.500€ corresponent al criteri d’equitat territorial, i un import variable proporcional a la població jove empadronada d’entre 16 i 29 anys, amb un topall màxim de 25.000€ per ajuntaments. Pel que fa als consells comarcals els ajuts són de 8.000€ corresponent al criteri d’equitat territorial, i un import variable proporcional al nombre de municipis de fins a 300 habitants existents a la comarca. El Fons permet rebre per avançat l’import atorgat, prèvia acceptació expressa per part de l’ens local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa