MónTerrassa
Demanen dos anys de presó per insults homòfobs a l’alcalde de Terrassa
  • CA

La Fiscalia ha demanat dos anys de presó per a un terrassenc que va proferir insults homòfobs a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, el fiscal considera provat que aquest veí va escriure missatges en diversos espais públics i mobiliari urbà, perfectament visibles per a qualsevol vianant, com ara “Ballart maricón” amb una esvàstica al costat, “‘PSOE, putas, puteros, Ballart maricón, PSC hijos/as de puta’, també amb esvàstica; o ‘Tu a trabajar y pagar, Ballart a cobrar y mariconear’. Aquestes pintades i enganxades de cartells van tenir lloc entre l’octubre de 2019 i el març de 2020, i el judici s’ha celebrat aquest dijous a l’Audiència de Barcelona.

“Denigració de forma obsessiva”

Segons la fiscalia, l’acusat es va moure “per l’animadversió, l’orientació homosexual i les idees polítiques” del líder de Tot per Terrassa i alcalde de la ciutat, i per això va decidir fer una “multitud de pintades” i va col·locar cartells manuscrits en diversos carrers, parcs i places del municipi expressant el seu descontentament amb forma d’insults i amenaces. L’escrit que la fiscalia ha presentat al jutjat exposa que en els missatges es “denigrava de forma obsessiva amb insults homòfobs” a Ballart, i s’associava el seu cognom amb la creu gammada nazi.

Per tota plegat, la fiscalia demana dos anys de presó, 5.400 euros de multa i quatre anys d’inhabilitació més per a professió docent o de temps lliure. L’acusació versa tant per insultar l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart per la seva condició sexual, així com pels insults lligats al PSC. A més, la fiscalia reclama que l’acusat pagui un total de 685 euros per compensar el cost dels treballs de reparació del mobiliari urbà pintat o danyat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 16, 2023 | 16:19
    Ricard febrer 16, 2023 | 16:19
    És molt millor ser trans o homosexual que català. Als catalans ens destrossen i aquí no passa res. Jo recomano a negres, trans, homosexuals i diverses grups històricament marginats per la nostra societat que no confessin mai a un castellà que són catalans. Els hi va la llibertat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa