MónTerrassa
La defensa de l’home que volia matar Sánchez ho atribueix al Procés
  • CA

La defensa de l’home que volia matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va argumentar que les seves manifestacions en un xat de WhatsApp “han d’interpretar-se en el context de la problemàtica política ocorreguda a Catalunya”. Així consta en la sentència de l’Audiència de Barcelona del 6 de novembre que confirma la presó per a Manuel Murillo després que el seu advocat presentés recurs d’apel·lació contra la interlocutòria del jutjat d’instrucció número 3. El magistrat José Antonio Lagares Morillo sosté que els indicis existents contra Murillo són “clars” i que la possible condemna a diversos anys de presó per la “gravetat” dels delictes que se li imputen “pot animar a la fugida”.

Un altre dels arguments que feia servir la defensa era que Murillo té una mare i una germana malaltes que havia de cuidar, però el magistrat recorda que ell mateix va admetre que hi ha una cuidadora i una altra germana que se’n poden fer càrrec. A més, ell mateix deia que no tenia res a perdre quan manifestava la seva intenció d’atemptar contra Pedro Sánchez, el que denota la “poca importància que donava a les cures” familiars.

L’advocat de l’acusat havia demanat la seva llibertat recordant que la seva mare pateix demència senil i la germana esquizofrènia. Ambdues viuen en un altre pis del mateix edifici. També acreditava el seu arrelament amb una vida laboral de 38 anys i un contracte de feina temporal.

La causa està oberta pels delictes de conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d’arma, amenaces greus, tinença il·lícita i dipòsit d’armes, municions i explosius, i un delicte d’odi.

Els Mossos afirmen que el tirador tenia “clara voluntat” d’atemptar contra Sánchez

El club de tir de l’home que volia matar Sánchez dubta que fos un “franctirador”

El pare de l’home que volia matar Sánchez, un alcalde franquista i falangista a ultrança

Moncloa afirma que el detingut a Terrassa no ha compromès “en cap cas” la seguretat de Sánchez

Detingut un veí de Terrassa que planejava atemptar contra Pedro Sánchez

L’home que volia matar Sánchez tenia 13 armes registrades per la Guàrdia Civil

Què en pensa Carles Puigdemont de l’intent d’atemptar contra Pedro Sánchez

Vox es desmarca de l’ultra detingut a Terrassa que volia matar Pedro Sánchez

Ressò a Twitter de la detenció d’un home que volia matar Pedro Sánchez

La defensa de l’home que volia matar Sánchez ho atribueix al Procés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa