MónTerrassa
La CUP retreu al govern local l’oblit dels Pressupostos Ciutadans
  • CA

El passat ple del mes de juliol, el Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar amb els vots favorables de PSC, TeC, ERC-MES, PdeCat i CUP, la proposta de resolució presentada per la CUP que demanava l’inici d’un procés de pressupost participatiu de ciutat, i un augment de la partida destinada a les inversions als districtes. Es pretenia passar d’un 0,3% del pressupost decidit per la ciutadania fins al 1,5% del total.

Concretament. el primer acord deia: “Iniciar un procés de pressupost participatiu de ciutat per al període 2019-2020 per tal que la ciutadania de Terrassa decideixi el destí de 2 milions d’euros anuals, per destinar-lo als projectes d’inversió proposats i escollits per la ciutadania”. Així mateix, també s’aprovava “augmentar l’import de les inversions que decideixen els Consells de Districte fins a una xifra mínima del 0,5% del pressupost anual al final d’aquest període”. Així doncs, i tenint en compte que la proposta de pressupost pel 2019 es situa al voltant dels 200 milions d’euros; les xifres dels processos participatius quedarien en 2 milions per a inversions de Ciutat i 1 milió per a inversions de Districte.

El regidor Marc Medina assegura: “Malgrat haver consensuat amb l’equip de govern del PSC una proposta factible per tal de ser aplicada en l’exercici 2019 -i en la que hi van votar a favor-; lamentem que la proposta d’inversions pel 2019 únicament contempla la partida de 500.000 euros per als districtes, que ja es portava realitzant els darrers anys”. En definitiva, afirmen, “un incompliment total de la Proposta de Resolució aprovada aquest passat mes de juliol”. Els cupaires diuen que l’argument de l’equip de govern de “la manca d’ingressos per tal de fer front a totes les despeses d’inversió previstes”, és “una excusa” i consideren que és un problema de “voluntat política”.

Medina conclou: “El govern de la ciutat prefereix garantir els privilegis d’aquells que més tenen a la nostra ciutat; i com a conseqüència d’això incomplir sistemàticament les propostes de resolució que pretenen construir una ciutat més democràtica i participativa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa