MónTerrassa
La CUP reclama pilones als carrils de vianants pintats a terra
  • CA
Cotxes aparcats al pas de vianants en un carrer del centre | CUP

!--akiadsense-->

La CUP ha posat damunt la taula la problemàtica generada per les noves voreres, pintades a terra. La formació afirma que malgrat entendre que l’Ajuntament no “disposa del pressupost necessari per ampliar totes les voreres de la ciutat de menys de 90 cm” considera que “no pot ser que siguin passadissos perillosos per a la seguretat dels vianants, i certament això és el que passa: els cotxes aparquem damunt aquests nous carrils i impedeixen el pas, o circulen a molta velocitat a pocs centímetres dels vianants…”, explica Montse Garcia, militant de la CUP.

Per això, la formació anticapitalista reclama a la regidoria de Mobilitat la instal·lació de pilones, ja siguin rígides i flexibles, al llarg dels nous carrils de vianant pintats a l’asfalt. Aquest és un recurs de seguretat molt emprat a la resta de la ciutat, però subratllen “sorprenentment no pas als nous passadissos”. Amb la instal·lació de pilones, amb una distància entre cadascuna d’aproximadament un metre, afirmen que “s’evitaria que els cotxes hi aparquin damunt i privatitzin així l’espai del vianant”.

Els carrils de vianants del carrer Col·legi s’omplen de cotxes aparcats a sobre | CUP

!--akiadsense-->

Els cupaires ressalten que “Terrassa ja és una ciutat profundament dominada pel trànsit de vehicles” amb només el 30% adreçat a voreres, carrers peatonals, parcs, etc. Així que “en tot cas, cal disminuir el seu espai, no pas augmentar-lo”.

Així mateix, posen per exemple el carrer Col·legi que “és molt important per garantir la seguretat, en tant que es troba a les portes d’una escola de grans dimensions i molta afluència de la canalla”. La formació local insisteix que cal fer una zona de ‘Petó i Adéu’, tal com ja van proposar a l’inici del present curs escolar. O una zona d’aparcament dissuasori a 100 metres de les portes de l’escola, tal com proposa l’entitat Camins Escolars, agrupada per 10 AMPAs de la ciutat. Mesures per dotar els camins escolars de més seguretat, reduir la pol·lució del trànsit de vehicles i afavorir la vida al carrer.

Carril de vianants sense pilones | CUP

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a novembre 09, 2018 | 09:04
    Jordi novembre 09, 2018 | 09:04
    Hi ha vida més enllà del centre de Terrassa, on és impossible ni tan sols caminar per la vorera, vegeu el cas de Can Palet de Vista alegre on els pals de la llum estan al mig de la vorera i no es pot caminar per la mateixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa