MónTerrassa
CUP reclama més pressió del govern de Terrassa davant les “línies bolet”
  • CA

Aquest darrer curs escolar, l’educació ha sigut un tema de debat a Terrassa arran de la problemàtica que s’ha posat de relleu entorn a la qüestió de la segregació escolar i la dificultat d’assegurar una escolarització equilibrada per tot l’alumnat de la ciutat. El recent període de preinscripcions a secundària, s’ha vist com un conjunt d’instituts han rebut una gran demanda de sol·licituds, mentre d’altres no han omplert les seves places. Davant d’aquesta situació, la solució proposada pel Departament d’Ensenyament ha sigut la d’obrir noves “línies bolet” en els centres amb més demanda. Des de la CUP creuen que l’Ajuntament hauria de tenir un paper “molt més actiu a l’hora d’aplicar pressió” per reclamar a Ensenyament una solució definitiva per als dos centres pendents dels nous edificis.

Per la CUP, augmentar noves línies als centres que tenen més demanda és “una mesura a curt termini que no soluciona el problema de fons i que pot erosionar la qualitat educativa d’aquests centres”. Per la formació, la planificació educativa no es pot fer d’acord amb la demanda, sinó en funció de les necessitats d’escolarització. La problemàtica a la Zona 2 és “una mostra que no tenim una escolarització equilibrada a la ciutat. No estem parlant estrictament d’un problema de disponibilitat de places, sinó de la seva distribució”.

Els cupaires retreuen a Serveis Territorials la seva “manca de planificació educativa, en no preveure un creixent augment dels estudiants i per tant de les futures sol·licituds de places, per simples raons demogràfiques”. A això, afirmen, cal afegir-hi “el greuge que pateixen diversos centres i barris de la ciutat que tenen les instal·lacions dels seus equipaments educatius en barracons o altres situacions provisionals, a l’espera de la construcció, al menys, de dos nous instituts”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa