MónTerrassa
La CUP proposa rebatejar el passeig Comte d’Egara com U d’octubre
  • CA

El regidor de la CUP, Marc Medina, ha proposat el canvi de nom del passeig del Comte d’Egara. L’alternativa seria rebatejar-lo a partir d’ara com a Passeig de l’U d’Octubre. Segons Medina, “cal retre homenatge simbòlic a un dels dies més importants de la història recent de Catalunya, en què 2,3 milions de ciutadans van participar del referèndum de lliure determinació convocat per aquell mateix dia”.

El mateix Medina va fer aquesta proposta el passat 8 de maig, en el marc de la comissió de Nomenclàtor presidida pel regidor de Cultura Amadeu Aguado. La proposta ha quedat automàticament registrada per al seu debat i incorporada a la llista de propostes de modificació de noms. Quan arribi el seu torn haurà de ser debatuda tant per l’Equip de Govern com per la resta de grups de l’oposició. Amb aquesta passa, explica Medina, “pretenem que la ciutat incorpori al seu mapa cartogràfic i sentimental un fet tan emocionalment dur com fou l’organització semiclandestina del referèndum de l’U d’Octubre, l’amença sota la qual es va fer campanya electoral, la visita de la Guàrdia Civil a Unipost, així com l’obertura i defensa física de les escoles, amb la consegüent repressió policial”. A més, recorden que per a Terrassa a més del “desgast físic i emocional del dia del referèndum, també hem patit conseqüències més greus: el segrest de dos dels nostres ciutadans, Josep Rull, en forma d’empresonament; i Lluís Puig, en forma d’exili a l’estranger”.

Pel que fa a l’indret triat, des de la CUP consideren que el Compte d’Egara “és un dels pitjors representants de la vida terrassenca, ja que Alfons Sala i Argemí col·laborà amb la dictadura de Primo de Rivera i fou un important aliat de les faccions feixistes de Catalunya durant la dècada dels anys 30″. Arran del fracàs del cop militar de 1936 a Catalunya, Sala i Argemí va instal·lar-se a Sevilla des d’on va donar suport a les tropes nacionals tornant a Terrassa un cop ocupada Catalunya per l’exèrcit franquista, tres anys després. “Tant el nom del Passeig com el propi monument són simbologia enaltidora del feixisme”, sentencien els cupaires.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a maig 24, 2018 | 07:57
    Jordi maig 24, 2018 | 07:57
    Encara no heu après la diferència gràfica entre Comte (conde), Compte (cuenta) i, ja posats a quasi homonímies, Conte (cuento)? Anant al fons de la qüestió, llàstima que les cupaires no s’hagin quedat en la proposta de treure el feixista Condó d’Egara del nomenclàtor perquè aquest Ajuntament espanyolista dels Vega, Aguado i Cia mai no dedicarà ni un carreró a aquesta data. Un cop més les atzagaiades descerebrades de la CUP tenen un efecte pervers: l’Alfonsu Sala es mantindrà al Passeig....
  2. Icona del comentari de: Albert Soler a maig 25, 2018 | 13:02
    Albert Soler maig 25, 2018 | 13:02
    Quines ganes de tocar el nas ! Els uns, la CUP, amb aques tema. Els altres, Ciutadans, demanant pantalles gegants de TV públiques per veure el mundial de Rússia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa