MónTerrassa
La CUP posa en marxa una guia per afavorir joguines sense rols gènere

Davant la proximitat de les festes de Nadal, el grup polític de la CUP ha engegat una campanya per afavorir les joguines no sexistes i la conscienciació sobre la manca de gènere que comporta el seu ús. En el marc d’aquesta campanya, el grup municipal ha començat a distribuir una petita guia per afavorir joguines sense rols de gènere, amb consells pràctics per detectar la presència de valors, conductes i rols que afavoreixen el patriarcat.

“Tots som cuineta” i “Som el que juguem” són alguns dels lemes que, parafrasejant altres clàssiques consignes de la política catalana i els moviments socials, es posaran en circulació en els propers dies. Altres missatges també fan referencia a la tria de colors segons el gènere, com “Ni rosa ni blau, qui ens separi és un babau” o d’altres com “No volem ser joguines només per nens o només per nenes”. 

La militant terrassenca Asun Solé explica que sovint, i ja sigui de manera automàtica o per influència de la publicitat, “triem jocs i joguines que repeteixen tasques i activitats que se’ns han assignat com a homes o com a dones. Cal entendre, però, que les joguines no tenen gènere. Els colors tampoc! Per això és important triar joguines creatives i cooperatives”. A més a més, Solé afegeix que quan utilitzem el llenguatge també podem estar transmetent valors sexistes, i que en aquest sentim, hem d’evitar expressions com “això és de nens” o “això és de nenes”. D’aquesta manera, no es fomentaran els estereotips assignats a allò femení i allò masculí.

La guia que ha posat en marxa el partit polític conta amb els dibuixos de l’il·lustrador bagesà Joan Turu, ús del qual ha cedit per acompanyar visualment la guia. Militants de l’assemblea local van començar el passat dijous 16 de desembre amb el repartiment de carrer, i que continuaran aquest dies de Nadal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 18, 2021 | 17:06
    ciutadà desembre 18, 2021 | 17:06
    Els cupaires, entre moltes altres bajanades, semblen voler em Món Feliç d'Aldous Huxley. I a mi la idea no m'atrau gens ni mica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa