MónTerrassa
La CUP lamenta que Terrassa sigui un dels bressols de la ludopatia
  • CA

El grup municipal CUP Terrassa ha lamentat que Terrassa tingui “el lamentable honor de ser un dels bressols de la ludopatia arreu de l’estat“. Així ho ha afirmat en un comunicat, coincidint amb el Dia Mundial Sense Jocs d’Atzar el 29 d’octubre, on ha alertat del perill que suposa la proliferació de les cases d’apostes i jocs online -la majoria situats prop d’entorn escolars- pels joves de la ciutat.

El grup polític ha criticat diversos multimilionaris terrassencs, com Manuel Lao, que han contribuït en fer de Terrassa aquest bressol de la ludopatia. “El multimilionari Manuel Lao va fundar la multinacional terrassenca Cirsa, amb la seva marca Sportium, esdevenint líder històric del sector de les màquines escurabutxaques”, explica la CUP. “Finalment, aquesta va ser adquirida el 2018 pel fons voltor estatunidenc Blackstone, qui a la pràctica ostenta el monopoli del joc a Catalunya. Però això no acaba aquí: el fill de qui fou antic president del FC Terrassa i soci de Manuel Lao, Josep Valls Planas, és propietari del Grup Valisa (Valipark) i ara també el president d’ANESAR (Asociación Nacional de Empresarios de Salones de Juego y Recreativos)”, afegeix.

Amb aquests noms i exemples volen denunciar la ludopatia a la ciutat, una addicció molt fàcil a desenvolupar degut a la facilitat d’accés que hi ha a les cases d’apostes. “A més a més, la manca de control sobre les persones usuàries fomenta les estafes i l’accés de menors a una espiral d’apostes i addiccions sense control”, subratllen.

Per aquest motiu, el grup ha demanat a l’Ajuntament de Terrassa el tancament de tots els locals de cases d’apostes i substituir-los per centres esportius i culturals municipals i gratuïts, els quals que ofereixin un oci sa al jovent i a les treballadores; així com la rehabilitació de parcs i jardins, pistes de futbol, bàsquet, tennis, espais per a clubs de teatre, d’escriptura, sales d’assaig de música, cinemes o teatres a preus assequibles.

Presentació de “L’aposta perduda”

La CUP Terrassa presentarà el proper 18 de novembre el llibre L’aposta perduda (Edicions Bellaterra), tot comptant amb la visita dels autors madrilenys Cristina Barrial i Pepe del Amo, ambdós activistes de la Coordinadora contra les cases d’apostes de Madrid. Aquesta presentació forma part de la campanya que la CUP ha iniciat en contra les cases d’apostes.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a novembre 01, 2021 | 15:32
    Joan novembre 01, 2021 | 15:32
    Aquests de la CUP cada vegada estan més tocats de l'ala. I pensar que jo els he votat en clau autonòmica.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa