MónTerrassa
La CUP dona suport a la vaga dels treballadors de TMESA

La CUP dona suport a la vaga que han organitzat els treballadors de l’empresa municipal d’autobusos de Terrassa (TMESA) per als pròxims 16, 18 i 20 de maig. La Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa afirma que es “posa al costat dels 180 treballadors i treballadores” d’aquesta empresa en la seva lluita per aconseguir millores en les condicions laborals.

La formació municipal recorden que “ja fa més de dos anys que estan sense una negociació del seu conveni, temps en què l’empresa només ha posat impediments per arribar a qualsevol acord”. A més, els cupaires insisteixen al govern municipal que “TMESA és una empresa de tota la ciutadania i que l’Ajuntament, en participa amb un 20% de l’accionariat”, per aquest motiu consideren que és de la seva obligació “vetllar per les condicions dels seus treballadors”.

Promeses electorals

La CUP lamenta que el febrer de 2020 “es va perdre una gran oportunitat, quan el govern de TxT i ERC van descartar la municipalització del servei d’autobusos de la nostra ciutat”, retreien als dos partits de l’actual govern de Terrassa que aquesta qüestió havia format part de les seves “promeses electorals durant les eleccions municipals de 2019”. Tanmateix, la formació anticapitalista recorda que “la gestió del transport públic a Terrassa és pura herència del PSC, quan el 1989, AVANZA va assumir la gestió del servei per un període de vint anys prorrogables i ja en suma trenta-tres”. Una empresa posteriorment comprada per una multinacional mexicana, ADO.

“La qualitat del transport de la nostra ciutat i les condicions laborals dels seus treballadors està en mans d’un grup internacional on l’únic interès i objectiu és fer diners i no gestionada per l’ajuntament que ha d’assegurar un bon servei i unes bones condicions laborals”, afirmen, i aprofiten l’avinentesa per retreure que no és l’únic servei municipal que es troba amb reivindicacions laborals. “Aquests últims mesos, a la nostra ciutat, han sorgit moltes reivindicacions laborals, com ara la campanya per la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliaria, les reivindicacions de les educadores de les escoles bressol o l’ERO que volen fer a 126 treballadors de l’empresa ROLER, i l’ajuntament no ha donat cap resposta propositiva i només han buscat la foto o la piulada”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa