MónTerrassa
Cs vol pantalles gegants a tots els racons de Terrassa per veure la selecció espanyola de futbol
  • CA

Cs ha fet una proposta d’acord de la junta de portaveus per a instal·lar pantalles en espais públics per seguir l’Eurocopa de futbol, que juga la selecció espanyola. La iniciariva té poques possibilitats de prosperar amb l’actual composició del Consistori. Si ho fes, es llegiria al ple municipal de juny que se celebra aquest dia 23. Ciutadans vol que l’Ajuntament de Terrassa faciliti a les entitats que ho desitgin la tramitació per a la instal·lació de pantalles de televisió de gran format, d’acord amb la normativa vigent, per seguir la transmissió dels partits de futbol de la selecció espanyola a l’Eurocopa, que es troba en la fase de grups ara mateix.

Javier González, portaveu dels taronja, exposa que “la instal·lació d’aquesta pantalla és una mostra de suport a l’esport” i recorda que el futbol és “l’esport més popular i amb major nombre de practicants federats a Espanya, Catalunya i Terrassa”. El líder del partit assenyala que “enguany la selecció nacional espanyola compta amb la participació del jugador egarenc Dani Olmo”, que “és un referent en la pràctica esportiva a la ciutat i prova d’això és la seva recent nominació al trofeu de millor esportista de l’any en els Premis de la Nit de l’Esportista”. González assenyala que “esdeveniments com aquests ja s’han fet a Terrassa i han tingut un acolliment magnífic” i posa en valor la necessitat que “sigui l’Ajuntament l’organitzador per a garantir el compliment de totes les mesures de seguretat dictades per les autoritats competents com pot ser el distanciament social, l’ús de mascareta i gel, la limitació d’aforament i una bona ventilació”.

Cal recordar que la darrera vegada que es va posar una pantalla gegant a Terrassa per veure un enfrontament de la roja, el 2009, va acabar amb un incendi provocat. Instal·lada davant l’Ajuntament de Terrassa –en col·laboració amb Telecinco–, només va poder oferir uns 5 minuts del partit. Tot i el gran desplegament de policies municipals no es va poder evitar que els animadors de la selecció espanyola i un grup independentista s’insultessin mútuament, i tampoc que als 5 minuts de partit algú remullés amb combustible els cables del costat de la pantalla causant una gran foguera que va fer fugir els espectadors. L’alcalde de Terrassa en aquells moments, Pere Navarro, va donar l’ordre de suspendre l’acte i recollir la pantalla.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Enguany se celebra el campionat europeu de la UEFA, popularment conegut com a Eurocopa. Aquest torneig de seleccions, que aglutina combinats d’arreu d’Europa, és el més important del continent Europeu i el seu seguiment per part dels aficionats al futbol és molt gran. Cal remarcar, en aquest sentit, que el futbol és l’esport més popular a Espanya, Catalunya i Terrassa i prova d’això és el fet que és la pràctica esportiva amb més practicants federats a la ciutat. Aquest any el campionat prendrà major importància pels veïns de la ciutat per la participació del jugador egarenc Dani Olmo, que fou convocat a la llista presentada pel seleccionador espanyol el 24 de mag del 2021. Ell, que recentment fou nominat a millor esportista de la ciutat als Premis de la Nit de l’Esportista, encarna els valors de superació, esforç i treball en equip sota els quals es poden emmirallar centenars de joves a la ciutat de Terrassa.

En aquest context, el seguiment de l’esdeveniment a la ciutat resulta quelcom fonamental per a la promoció de l’esport a la ciutat que, recordem, enguany és ciutat europea de l’esport. Per aquest motiu resulta necessari, en el marc que ofereix ser un actor actiu de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les, acollir i organitzar una activitat de promoció de l’esport majoritari al continent europeu, a Espanya i a Terrassa. Per tot l’anterior proposem a la junta de portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents

ACORDS
PRIMER- L’Ajuntament de Terrassa, en el marc competencial que ofereix el fet se ser ciutat europea de l’esport, promourà quantes accions siguin necessàries per a publicitar i recolzar la realització de l’Eurocopa l’estiu del 2021 com a esdeveniment esportiu de seleccions europeu principal al continent europeu.

SEGON- L’Ajuntament de Terrassa, en el marc competencial que ofereix el fet se ser ciutat europea de l’esport, instal·larà pantalles de televisió de gran format per a que tots els veïns que ho desitgin puguin seguir els partits de la Selecció Espanyola en l’Eurocopa que se celebra aquest estiu. Aquest esdeveniment garantirà el compliment de totes les mesures de seguretat dictades per les autoritats competents com pot ser el distanciament social, l’ús de mascareta i gel, la limitació d’aforament i una bona ventilació.

TERCER- L’Ajuntament de Terrassa facilitarà a les entitats que ho vulguin la tramitació per a la instal·lació de pantalles de televisió de gran format, d’acord amb la normativa vigent, per seguir la transmissió dels partits de futbol de la selecció espanyola a l’Eurocopa que se celebrarà l’estiu del 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa