MónTerrassa
Cs vol més llibres d’autors de Terrassa a les biblioteques municipals
  • CA

Ciutadans vol més llibres d’autors terrassencs a les biblioteques municipals. Aquesta és una de les propostes de resolució que presentaran en el pròxim ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa, que tindrà lloc el divendres 29 d’abril. El grup municipal aprofita la proximitat amb la diada de Sant Jordi, d’aquest dissabte 23 d’abril, per reclamar de manera oberta “augmentar el fons bibliogràfic de les biblioteques de la ciutat de Terrassa amb obres d’autors egarencs”.

Ha defensat la moció el portaveu del partit taronja a Terrassa, Javier González, que ha exposat que “les biblioteques de Terrassa disposen de 232.931 documents de lliure accés que es van renovant segons les necessitats de manteniment concretes”. Davant d’aquest fet, recalca que “en els últims quatre anys només s’han adquirit 504 títols d’autors i autores de Terrassa, en tots els suports i en llibres infantils, per a joves i per adults”. Per aquest motiu, Ciutadans creu que aquesta diferència no hauria de ser tanta. “És una xifra insuficient per a promoure la cultura amb segell egarenc entre els veïns de la ciutat”, afirmen.

Segons la proposta de Ciutadans, l’ampliació del fons bibliogràfic s’hauria de fer en dos àmbits, tant aquells llibres que han estat publicats de manera tradicional com aquells que aposten per formes alternatives d’edició. S’haurien d’adquirir, doncs, “en exemplars d’autoria terrassenca editada per empreses editorials així com en exemplars editats per altres mitjans com pot ser l’autoedició”. I és que darrerament, la majoria de llibres de procedència terrassenca aposten per aquest darrer format, alguns dels quals només es treuen en paper sota demanda del comprador o només s’ofereixen en format digital, per estalviar els alts costos que suposa fer-ho de la manera habitual o passant per editora. D’aprovar-se aquesta proposta, González considera que “es donarà un impuls a tots aquells veïns que creuen en la importància de mantenir viva la lectura com a pràctica cultural”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 20, 2022 | 12:26
    Ricard abril 20, 2022 | 12:26
    De Ca n'Anglada o del Centre han de ser els escriptors? Ah, i en castellà tots, oi?
  2. Icona del comentari de: Noèlia a abril 20, 2022 | 12:52
    Noèlia abril 20, 2022 | 12:52
    Els de Ciudadanos no saben de què parlen. Coneixen el Fons Local de la BCT? Saben que la gran majoria d'autoedicions (no totes) esdevenen a causa que els autors són tan dolents o justets que no hi ha editorial que els vulgui publicar? Jo mateixa porto uns mesos llegint a lnternet articles de "com aprendre a escriure literatura" i ja contemplo autopublicar-me cosetes. Em fa molta il·lusió i m'ho puc permetre, però us ben asseguro que no tinc cap mena de qualitat literària. Tinc una gramàtica i ortografia més o menys correctes, però escriure històries és una altra cosa. En resum, que els de Ciudadanos van perduts a més no poder. Com és habitual.
  3. Icona del comentari de: santi a abril 20, 2022 | 12:55
    santi abril 20, 2022 | 12:55
    Los de Ciudadanos siempre pensando mas en la cantidad que en la calidad. Y sin tener en cuenta que los terrasenses que escriben y publican son cuatro gatos. Un sinsentido en su linea. Y por mucho que las bibliotecas adquirieran mas material de aqui, no tendria salida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa