MónTerrassa
Cs vol que s’indiqui la inserció laboral en l’oferta dels cicles formatius
  • CA

Indicar quin és el percentatge d’inserció laboral en cadascun dels cicles formatius que s’imparteixen a Terrassa. Aquesta és la proposta que presentarà en el pròxim ple del mes de gener a l’Ajuntament de Terrassa el grup municipal de Ciutadans. La formació taronja considera que incloure aquest indicador en l’oferta formativa afavorirà que els estudiants puguin tenir un element més de decisió a l’hora d’inscriure’s-hi, i alhora, ajudarà a aquells estudis que tenen menys demanda però més capacitat d’absorció dins del mercat laboral, a fer-se valdre i visibilitzar-se. La seva proposta passa perquè en l’espai web de treballterrassa.cat, s’inclogui, a partir del curs vinent 2022-23, aquesta informació dins de la documentació elaborada per l’àrea d’Educació o Promoció econòmica sobre els diferents graus mig i superior.

El regidor David Aguinaga ha recordat que un dels problemes en què es troben els alumnes de cicles formatius és que hi ha un “desajust entre l’oferta i la demanda”, la qual cosa provoca que determinats cursos vegin com les seves places queden buides i d’altres amb estudiants sense poder fer el curs que volen per manca de places. Una circumstància que asseguren es negativa per tots, ja que no es correspon amb les possibilitats de després trobar feina. “Hi ha cicles amb poca demanda però amb un alt grau d’inserció laboral, i viceversa”, lamenten.

Per solucionar aquests desajustaments, des de Ciutadans consideren que “conèixer quin és el grau d’inserció laboral de cada especialitat ajudaria a prendre decisions amb coneixement de causa i d’aquesta manera s’ajudaria als alumnes a orientar-se millor” alhora que “s’equilibraria la oferta i la demanda de Cicles Formatius en funció d’indicadors d’inserció laboral”.

Trobada entre govern municipal i patronals

D’altra banda, aquest dilluns, la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, i la regidora de Promoció Econòmica, Núria Marín, van reunir-se amb representants de Cecot i Cambra de Terrassa per parlar justament de la Formació Professional. La trobada va servir per arribar a punts en comú i buscar estratègies compartides per promocionar encara més aquests cicles -que estan tenint una molt bona acollida tant per a les empreses com per als estudiants que hi participen-, així com potenciar el Consell d’FP a Terrassa com a òrgan interlocutor i coordinador, i revisar els perfils formatius de famílies per ajustar-los encara més a la demanda empresarial, com el tèxtil. També es va parlar de millorar la col·laboració dins del programa Terrassa Orienta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa