MónTerrassa
Cs vol que Terrassa tingui mà dura contra les mares de dia irregulars
  • CA

Ciutadans vol més mà dura contra les mares de dia que “actuïn al marge de la llei”. El partit taronja presentarà en el pròxim ple municipal del mes de novembre una moció en què s’insta a l’Ajuntament de Terrassa a donar suport a les escoles bressol privades i a “combatre les mares de dia que operen en els llimbs de la legalitat”.

El regidor David Aguinaga ha manifestat que el Consistori hauria “d’actuar d’ofici davant la fiscalia per tal de denunciar aquells establiments que ofereixen serveis d’atenció a infants i lactants de forma deslleial, incomplint la normativa que han de seguir les llars bressols públiques i privades de Terrassa”. També reclama que l’Ajuntament doni compliment a les instruccions del departament d’Educació, i així pugui fer les actuacions competencial en relació a les llars bressol no autoritzades a la ciutat.

Tancaments immediat dels centres irregulars

Aguinaga ha exposat que “l’any 2020 van tancar 5 escoles bressol privades a causa de l’impacte organitzatiu derivat de les mesures sanitàries decretades per l’administració per la pandèmia”, uns tancaments que han vingut acompanyats per la proliferació de nous negocis irregulars, “hi ha hagut un augment significatiu dels establiments que porten a terme un servei que es presenta com un entre mig entre la llar bressol i el cangur individualitzat i que s’autodenomina com ‘mare de dia”, ha recalcat.

Ciutadans ha denunciat que “aquests centres, simplement, no volen regir-se per la normativa que afecta les llars bressol públiques i privades, però porten a terme un servei que entra en competència directa amb elles”. I han recordat que el ple municipal del mes de març de 2021, la formació municipal ja havia demanat que el Govern procedís a tancar “immediatament” els centres egarencs on s’havien detectat irregularitats.

“Calen accions contundents perquè aquestes denúncies no acabin en via morta. Encara que l’educació de 0-3 anys no sigui obligatòria, no és de rebut que un centre faci la competència a un negoci privat en condicions de deslleialtat manifesta. I encara més quan el negoci està basat en l’atenció a la infància”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa