MónTerrassa
Cs Terrassa demana al govern adaptar l’ordenança que regula la plusvàlua

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Terrassa ha sol·licitat al govern municipal que adapti com abans millor l’ordenança que regula la plusvàlua per a no perjudicar els contribuents. L’Ajuntament de Terrassa té sis mesos per a adaptar les seves ordenances fiscals a la nova normativa després de la sentència del Tribunal Constitucional que va declarar nul el càlcul de l’impost sobre la plusvàlua, segons afirma el grup municipal. El portaveu de la formació taronja a la ciutat, Javier González, adverteix que “si el govern de la ciutat no actua amb rapidesa, a Terrassa s’aplicaran els topalls màxims que ha fixat el Ministeri d’Hisenda”, quan els ajuntaments tenen la capacitat de rebaixar fins a un 15% els coeficients aplicables.

González ha avançat que Ciutadans demanarà al govern un calendari per a modificar l’ordenança fiscal, “l’alcalde ha de prendre les regnes per a adaptar l’impost al més aviat possible a la nova realitat de la plusvàlua, perquè la ciutadania no acabi pagant els plats trencats”, i ha assenyalat l’existència de dos culpables: “el govern del PSOE a Madrid per no fer el seu treball a temps i Jordi Ballart, que sembla que no té pressa a evitar cobrar de més als seus conciutadans”.

La formació explica que sempre s’ha mostrat contrària a aquest impost, per la qual cosa González proposa “aplicar el màxim descompte en aquest gravamen” als veïns de Terrassa per considerar que “la plusvàlua és un impost injust i confiscatori que suposa una duplicitat per al contribuent”.

Finalment, la formació taronja ha insistit a destacar la desídia dels governs del PSOE i el PP assegurant que “han passat quatre anys des que el Tribunal Constitucional dictés la seva primera sentència sobre aquest tema i tant el Govern del PP com l’actual del PSOE s’han negat a reformar el Text Refós de la Llei de les Hisendes Locals per a adequar-lo a les esmentades sentències i així evitar conseqüències lesives per als contribuents”. En aquest sentit, el grup municipal de Ciutadans Terrassa espera que “a Terrassa no es repeteixi aquesta desgana per governar bé i que l’alcalde adapti la nova realitat de la plusvàlua aplicant el màxim descompte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa