MónTerrassa
Cs Terrassa vol el premi Princesa d’Astúries pels anticatalà a l’escola
  • CA

El grup municipal Ciutadans Terrassa (Cs Terrassa) vol que l’Ajuntament doni suport a la candidatura de l'”Asamblea por la Escuela Bilingüe” (AEB) al premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia. Els taronges creuen que l’AEB “és la veu d’aquells que no es resignen a veure com els drets democràtics i la legalitat són menyspreats”, afirma el regidor David Aguinaga. El grup presentarà una proposta al Ple Municipal del mes d’abril per a “reconéixer la seva tasca en defensa de la concòrdia i de la convivència”.

El regidor ha destacat “la tasca duta a terme per l’AEB des de l’any 2013” i ha recordat que “han treballat incansablement per a reclamar unes institucions que garanteixin la neutralitat ideològica dels centres educatius a Catalunya i el dret dels alumnes a rebre un ensenyament en les dues llengües oficials, el català i l’espanyol”.

Per altra banda, Aguinaga ha volgut destacar “el paper clau” que ha tingut l’AEB a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la qual s’estableix la obligatorietat d’impartir el mínim del 25% de les classes en castellà. “L’AEB és la veu d’aquells que no es resignen a veure com els drets democràtics i la legalitat són menyspreats. És el triomf de la raó i un exemple de la millor societat civil. Durant massa temps associacions com AEB han hagut de defensar els drets democràtics dels ciutadans sense suport material o moral, això ha de canviar”, ha sentenciat.

L’AEB considera que “el sistema actual d’immersió lingüística obligatòria impedeix als pares exercir el seu dret a escollir quin tipus d’educació volen per als seus fills”, tal i com afirmen a la seva pàgina web. Opinen que la societat catalana és una societat bilingüe i que “la nostra escola no representa la nostra diversitat sociolingüística”. “Un sistema monolingüe com l’actual priva als nostres fills dels avantatges que suposa poder estudiar en dues llengües”, conclouen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 31, 2022 | 04:12
    Ricard març 31, 2022 | 04:12
    Que dir dels criminals franquistas y dels seus còmplices "els seus votants", emigrants inadaptats, plens d'odi de la terra que els va donar la oportunitat, de poder sobreviure, de la expulsió de la terra del seu origen, per la oligarquia franquista, la que ara recolçan i alimentant, son els que mai prosperaran com persones, tan sols com fems

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa